Кому замовити розробку сайту?

Вам, або вашій компанії дуже потрібний сайт. Але ось проблема – ніхто не знає, як його зробити. Ніхто не знає навіть з чого починати! Або у вас просто немає часу? Що ж робити? Можна піти складним шляхом і заглибитися у вивчення html, css, php і їм подібних "монстрів". Не забудьте також завалити себе купою книг з веб-дизайну – без цього ніяк. Але можна поступити простіше і найняти того, хто вже вміє робити все це, а саме створювати якісні, красиві й індивідуальні проекти за певну кількість грошових коштів, зрозуміло.

Як при всякому наймі працівника, тут головне не помилитися – шарлатанів в області інтернет-технологій предостатньо. Як же відрізнити професіонала від того, хто ним просто прикидається? Просто дотримуйтесь рекомендацій, і ваш вибір майже напевно буде правильним.

По-перше, не женіться за дешевизною. Конкуренція серед веб-дизайнерів вкрай висока, тому фундаментальні закони ринку їм не чужі – щоб триматися на плаву, доводиться знижувати ціни. Особливо тим, хто ще не зробив собі доброго імені, а це, як правило, початківці і недосвідчені, яким можна довірити створення простенького сайту з декількох сторінок, але ніяк не ділового порталу регіонального рівня.

Щоб повністю перестрахуватися, бажано укласти договір без внесення передоплати з вашого боку – ось тільки навряд чи навіть початківець сайтобудівник прийме такі умови.

Найпростіший спосіб відрізнити професійну веб-студію від новачка-одинаки – зайти на їх сайт. Просто погляньте на його адресу в рядку браузера – сторінка, розміщена на безкоштовному хостингу, говорить про банальний непрофесіоналізм розробника і про його неповагу до власного іміджу. Більш просунуті за рівнем студії намагаються розміщати сайт на домені другого рівня – це коштує грошей, хоч і дуже невеликих, але підкреслює їх грамотний підхід до справи.

Якщо з адресою все нормально, тоді “зріть” в саму суть, а саме у власний дизайн студії. Якщо на головній сторінці ви побачите хвалебні пісні розробників в сторону себе коханих, які будуть розміщені на тлі примітивного дизайну, не приймайте поспішних рішень – студія, яка позиціонує себе як колектив професійних веб-дизайнерів, просто не має права на настільки убогий оформлення власного «віртуального офісу».

Зверніть увагу на їхнє портфоліо – саме з виконаної роботи можна зробити найбільш об’єктивні висновки про майбутніх виконавців і приблизно визначити їх можливості. Красномовний приклад ось по ссылке, тут не потрібні ніякі факти і аргументи, просто візуально оцінивши чудові роботи веб-студії Махаон відразу хочеться замовити саме у них створення сайту. Додайте до цього високу функціональність, зручність у користуванні, можливість комплексного ефективного просування - і все це по досить прийнятній ціні!

До речі, роблячи остаточний вибір, зверніть увагу на співвідношення ціни та якості. Як уже говорилося, не варто гнатися за дешевизною – хороші проекти нині коштують дорого.

Приємним бонусом серед професіоналів вважається подальше розміщення сайту на хостингу і його розкрутка, а також технічна підтримка в майбутньому. Намагайтеся шукати студії, що працюють ще і в цих напрямках.