Безпечна дезінфекція в домашніх умовах

Ми всі проходили через це — ви або член вашої родини бореться з хворобою, а завдяки відмінній обізнаності про те, як поширюються мікроби від однієї людини до іншої в житлових приміщеннях, гостро постає питання: як дезінфікувати квартиру після хвороби?

дезинфекции в стоматологии

Доведеться слідувати принципу «розділяй і володарюй» під час і після хвороби, щоб ви могли покластися на здорове навколишнє середовище вашої квартири, повернути домівку до здорового стану після битви з важкою хворобою або навіть 48-годинною застудою.

Якщо в будинку є маленькі діти, перші ознаки застуди або хвороби стають ознаками раннього попередження про те, що протягом декількох днів квартира перетвориться на випробувальний полігон мікробів, вірусів та інших бактерій. Щоденна профілактична дезінфекція квартири стає звичайною практикою в такій ситуації, а дезінфекційний бар’єр стає гарантією того, що хвороба не піде на нове коло. Слідуйте цим простим і недорогим рішенням від фахівців:

Використовуйте оцет

Оцет є натуральним і недорогим способом боротьби з побутової застудою або хворобою. Коли квартира піддається хворобі, необхідно використовувати аерозольний розпилювач з сумішшю з 1/3 оцту і 2/3 води. Суміш застосовується для дезінфекції кожної поверхні кухні та ванної кімнати. Якщо ви чутливі до аромату, додайте сік половинки лимона, щоб збалансувати запах.

Не забувайте про прання

Регулярно чистіть кошик або іншу ємність для брудної білизни з допомогою суміші оцту і води. Періть рушники, білизну та постільні приналежності в гарячій воді, щоб убити найпростіші мікроби.

Використовуйте сонце для дезінфекції

В теплу пору року, сонце стає кращим захистом проти поширення мікробів. Якщо у вас є балкон, намагайтеся сушити ковдри, килими, подушки і навіть невеликі матраци на вулиці, під прямими променями сонця, це відмінний спосіб дезінфекції мікробів.

Масло чайного дерева

Окремої уваги заслуговує масло чайного дерева, яке особливо ефективне, якщо в будинку хворіє хтось із членів сім’ї, оскільки воно є природним антибактеріальним і протигрибковим засобом, добре очищає і освіжає без будь-яких хімічних добавок.

Дезінфекція часто використовуваних поверхонь

Пам’ятайте, комп’ютерні клавіатури, іграшки, дверні ручки і перила відносяться до тих речей, які ви і ваша сім’я торкаються найчастіше, отже, вони повинні бути продезінфіковані регулярно. Також пам’ятайте про те, що належного догляду вимагає зубна щітка по завершенню хвороби. Ви можете просочити її перекисом водню, щоб вбити будь-які мікроби.

Важливо також розвивати імунну систему всіх ваших сусідів по квартирі після хвороби. Вживання продуктів з пробіотичними властивостями, серед яких йогурт з живими культурами, напої для підвищення імунітету і безліч інших продуктів, стануть ідеальним доповненням вашого раціону, поряд з великою кількістю фруктів і овочів.