Рюкзаки з E-Ink дисплеєм, представлені на виставці CES 2017

Рюкзак з можливістю самостійної зміни його дизайну власником, тобто змінювати і прикрашати передню панель, як тільки душі завгодно? Ця нескладна ідея не один раз відвідувала уми розробників. В тому числі і південнокорейської компанії BenBat, що запропонували кілька років тому дитячі рюкзаки Govinci Benbat з плоскою прозорою кишенькою на тій самій панелі, і можливістю вкладати туди намальований дитиною на аркуші паперу малюнок, на огляд усім оточуючим, а заодно для прикраси дизайну рюкзака.

За минулий час ідея прижилася і була розширена до створення дитячих валіз на колесах, які можна прикрасити таким же чином. А як же дорослі? Про подібні аксесуари для дорослих користувачів подбали майстра каліфорнійського бренду POP-I. Вони підготували до виставки CES 2017 анонс рюкзаків з E-Ink дисплеєм.

Вони працюють за технологією електронного чорнила, мають тонкий чорно-білий екран, що вкладається в кишеню на зовнішній панелі рюкзака. Це дозволяє відображати будь-яку картинку, відправлену на них користувачем, будь то власне селфі, знімок подружки або улюбленого кота.

Досить просторий, рюкзак Pop-I Classic backpack планується до виготовлення у версіях з шкіри і міцної полотняної тканини. Правда, купити його найближчим часом не вийде: розробники готуються оголосити кампанію з можливістю попереднього замовлення рюкзаків не раніше кінця літа 2017. Зате, якщо перейти на сайт магазину “Штабной”, то можна в любий час замовити якісні воєнні і туристичні рюкзаки.

До числа основних параметрів представленого на виставці рюкзака моделі Classic увійшли:

- невелика вага і практична конструкція самого рюкзака з кишенею для ноутбука і зовнішньою плоскою кишенею для E-Ink дисплея;

- сам знімний 10-дюймовий дисплей, що працює за технологією електронного чорнила: ударостійкий, гнучкий – якщо, звичайно, не ламати його спеціально, і водонепроникний;

- тривалий термін роботи акумулятора E-Ink дисплея, тобто до 30 днів від трьох-чотиригодинної підзарядки;

- можливість завантаження будь-якого зображення зі смартфона на дисплей рюкзака через Bluetooth з його демонстрацією до тих пір, поки зображення не змінить сам користувач або не розрядиться акумулятор.

Пізніше може бути представлений ще один – більш компактний варіант Pop-I Sport backpack. З E-Ink дисплеєм діагоналлю 4,7 дюйма і за більш низькою ціною.

В цілому ж запланована вартість доповнених дисплеєм на основі електронного паперу рюкзаків становить від $ 99 до $ 399 залежно від розмірів і матеріалу виготовлення. А в подальших планах розробників Pop-I – виготовлення курток та іншої одягу, оздобленого таким же чином.