Особливості фрілансу

Дистанційна робота на дому набирає все більшої популярності. І це не дивно, адже фрілансер працює в зручний для себе час, не обмежений часовими рамками, в комфортних для себе умовах, що не потребують щоденного походу на робоче місце поза домом.

Співпраця з роботодавцем в цьому випадку здійснюється дистанційно - за допомогою мережі інтернет, у вільному/гнучкому графіку і без фінансових вкладень, крім наявності власних технічних засобів для виконання обраної роботи. Причому зі зміною спеціалізації або типу діяльності фрілансер з віддаленого працівника цілком може стати віддаленим роботодавцем.

Фріланс і віддалена робота на дому

Треба сказати, що фріланс і віддалена робота на дому дещо відрізняються один від одного. Якщо фріланс в перекладі з англійської означає віддалену роботу позаштатного співробітника у вільному графіку, то класична віддалена робота на дому - це робота співробітника територіально поза приміщення роботодавця (працівник може знаходиться в штаті організації, наприклад, бухгалтер, програміст, дизайнер і т. д.). Фрілансеру на відміну від віддаленого працівника доводиться самостійно шукати відповідні замовлення і забезпечувати себе об’ємом робіт. Але в даний час поняття “фріланс” і робота на дому стали настільки близькими, що сприймаються як роботодавцем, так і працівником практично ідентично.

Одним із найбільш популярних ресурсів для пошуку віддаленої роботи є https://Freelancehunt.com, саме завдяки даному сервісу роботодавці зможуть знайти для своїх замовлень талановитих сумлінних виконавців, а фрілансери – отримати хорошу добре оплачувану роботу в різних сферах.

ТОП-5 сучасних вакансій для роботи вдома:

1. Програміст. Програміст може виконувати роботу по створенню та підтримці мобільних додатків на платформах різного типу, розробки клієнт-серверних додатків, блог-платформ, веб-розробки і дизайні сайтів, інтернет-магазинів, порталів і т. д.

2. Контент-менеджер. Менеджер інтернет-проекту відповідає за структуризацію, актуалізацію даних на сайті, наповнення сайту статтями, оптимізацію і просування ресурсу в пошукових системах інтернет-мережі.

3. Копірайтер/рерайтер. Робота копірайтера полягає у створенні унікальних текстових матеріалів для різних інтернет-ресурсів, рерайтера - у переробці вже наявного в мережі контенту. Найбільш затребуваний SEO-копірайтинг (рекламні тексти).

4. Перекладач. Перекладач віддалено виконує письмові переклади тексту, статей, документів і інших матеріалів з різних мов світу.

5. Бухгалтер. В обов’язки віддаленого бухгалтера входить ведення бухгалтерського обліку, а також складання звітності в державні та інші органи.