В Індії знімуть найдорожчий за всю історію Боллівуду фільм

Один з найдовших епосів у світі «Махабхарата» отримає до того ж найдорожчу за мірками Індії екранізацію. Масштабна кінопостановка цього древньоіндійського твору обійдеться в суму понад 155 млн доларів, повідомляє телевізійна компанія CNN.

Враховуючи, що середньостатистичний індійський фільм обходиться його творцям в 25 мільйонів, нова стрічка поб’є рекорд Боллівуду на кілька найближчих років вперед.

Фільм проспонсорує магнат з Об’єднаних Арабських Еміратів Бавагуту Рагурам Шетті. Перед тим як погодитися на фінансування супердорогої індійської стрічки мільярдер висунув її творцям кілька вимог. Перше: сценаристом повинен стати письменник М. Т. Васудеван Наяр. Йому належить підготувати адаптовану версію легендарного епосу “Махабхарат”, який і ляже в основу сюжету фільму. Друге: зйомки повинні початися без зволікань і завершитися в 2020 році.

Магнат також поставив перед Боллівудом завдання забезпечити широкий прокат стрічки по всьому світу і у всіх містах Індії. 

Судячи з усього, заповзятливий бізнесмен має намір в найкоротший термін відбити вкладені на створення картини мільйони. “Я вірю, що цей фільм не тільки встановить нові глобальні кіностандарти. Я впевнений, цей фільм перекладуть на більш ніж 100 мов, і що його подивляться більше трьох мільярдів людей по всьому світу”, - заявив мільярдер.

Як зазначає телеканал CNN, індійська сторона відразу ж погодилася виконати всі вимоги спонсора, так як бачить в проекті свою глобальну вигоду. Фільм “Махабхарат”, як сподіваються в Боллівуді, повинен стати першим потужним викликом американському і китайському кінематографу.

Варто зазначити, що на даний момент саме США і Китай знімають найдорожчі в світі кіно. Так, фільм “Пірати Карибського моря” (2007) коштував 341 мільйон доларів, а бюджет китайської стрічки “Велика стіна” (2016) перевищив 135 мільйонів. Найдорожчим фільмом Боллівуду був “Робот” вартістю 38 мільйонів доларів. Для порівняння: європейські країни, витрачають на свої кінострічки в середньому 20-30 мільйонів.

В Індії в кіно ходить в основному молодь 15-25 років, яка, як показують дослідження, своїми кумирами бачить різного роду супергероїв. У зв’язку з цим творці “Махабхарат” мають намір адаптувати фільм саме під потреби молодого покоління. На зйомки будуть запрошені супер-зірки Голлівуду, які й зіграють великих героїв індійських легенд і міфів, які увійшли в епос.

Нагадаємо, що Боллівуд - найбільший кіновиробник Індії, знімає фільми на більш ніж 20 мовами. Індійці купують 2,7 мільярда квитків на рік, що є найвищим показником у світі. Але середні ціни на квитки - одні з найнижчих в світі, тому доходи від їх продажу у кілька разів менше зборів Голлівуду. До того ж, в Індії в три рази менше кінотеатрів, ніж у США.