“Розумна” подушка Sunrise Smart Pillow замінить нічник, будильник і простежить за сном

Американська дизайн-студія Mode Modern успішно зібрала на краудфандинговій платформі Kickstarter кошти на виробництво "розумної" подушки Sunrise Smart Pillow, яка поєднує в собі функції нічника, будильника і фітнес-трекера.

Ми проводимо у ліжку третину свого життя, а тому здоровий сон просто показаний всім, хто хоче щодня добре себе почувати. Щоб добре виспатись, можна порадити тут придбати якісну постіль, подушки і ковдри, а можна скористатися новими, на перший погляд досить дивними інноваційними розробками.

«Нічних» технологічних нововведень і розумних гаджетів для сну на сьогоднішній день існує багато: від додатків для смартфона і фітнес-трекерів, здатних визначати фази сну, до розумних матраців. Розробники з Mode вирішили особливо не мудрувати, і включили практично всі можливі способи поліпшити якість сну в одну подушку. І навіть додали зверху.

На офіційній Kickstarter-сторінці проекту The Sunrise Smart Pillow гордо називається «кращою в світі розумною подушкою». На підтримку такої гучної заяви повідомляється, що корисних і цікавих особливостей у неї аж 18. Деякі з них по суті дублюють один одного, але набір все одно вражаючий.

По-перше, зроблена вона із спеціальних гіпоалергенних матеріалів, м’яких і пропускаючих повітря, так що класти на неї голову буде навіть приємніше, ніж на звичайну пухову подушку. На вибір доступні дві форми: класична «рівна» і вигнута, яка, як повідомляється, здатна поліпшити кровопостачання мозку сплячого.

По-друге, подібно розумним лампочкам, Smart Pillow вміє симулювати світанок, значно полегшуючи пробудження. Для цього в неї вбудовані світлодіоди, що світяться теплим м’яким світлом. Завдяки йому мозок перестає виробляти мелатонін, і вставати вранці стає набагато легше. Після того, як ви прокинетеся, подушка змінить освітлення на синє — воно ще сильніше перешкоджає виробленню гормону, остаточно ліквідуючи сонливість.

По-третє, в подушку вбудовані динаміки. Це означає, що можна прокидатися під звуки природи, а засипати — під улюблені пісні або аудіокниги. В останньому випадку розробники пішли навіть далі, і у Smart Pillow є дві цікаві звукові функції. Перша дозволяє відтворювати звуки, які викликають бінауральні ритми — вони знижують активність мозку, дозволяючи засипати швидше. Друга генерує... рівномірний шум вентилятора. За словами творців, він дозволить перекрити несподівані і гучні звуки оточення. Якщо гул вам не до душі, можна вибрати інший схожий варіант, — наприклад, білий шум.

Управляти пристроєм можна або через невеликий пульт, або через спеціальний додаток для iOS або Android. В смартфон також надсилаються всі дані про якості сну: скільки ви спали, як довго тривала кожна фаза і так далі.

Попередньо замовити Sunrise Pillow можна на Kickstarter. Вартість — від $99. Доставка намічена на кінець квітня.