Неочевидні причини випадіння волосся

Принято вважати, що в нормі кожна жінка може втрачати до ста волосин на день. Але, будемо чесні — порахувати цю добову норму просто неможливо. Тим не менш, варто спробувати визначити масштаб проблеми на швидку руку. Наприклад, в середині дня, перш, ніж зачесати волосся, спробуйте тричі провести рукою по всій довжині і зібрати пучок, що випав. І потім ці волосинки порахувати: до 15 штук — ви в межах норми, більше — варто бути уважнішим, подивитися процес у динаміці і вжити належних заходів.

У трихології (науці про волосся) існує два головних чинника, чому жінки втрачають волосся: сезонність (осінній період) і вагітність. Післяпологова алопеція (3-5 місяців після народження дитини) — поширене і цілком природне явище, благо, колишній обсяг швидко відновлюється. До речі, зараз пропонуються досить дієві засоби проти втрати волосся, наприклад на сайті http://bioxsine.org ви можете дізнатись про ефективний препарат Біоксин.

Однак, крім очевидних факторів, фахівці виділяють ряд другорядних причин, які можуть негативно позначитися не тільки на якість, але і кількість волосся. Задумайтеся, можливо давні звички варто переглянути, а з експериментами бути обережнішими?

Високий хвіст

Багато стилістів люблять високі хвости — вони вигідно підкреслюють тонку шию, овал обличчя і, візуально, володіють омолоджувальним ефектом. Однак трихологи не квапляться захоплюватися цією зачіскою: тугий кінський хвіст чинить сильний тиск на коріння волосся, особливо на передню лінію росту, біля чола, і віскі. Після 30 років під тиском пасма можуть почати рідшати.

Африканські косички

Минулого літа тугими африканськими косичками не на жарт захопилися багато супермоделей: «ящик Пандори» відкрила Джоан Смоллс, а підхопила ініціативу — Кендалл Дженнер. Згодні, ми й самі любимо похуліганити з іміджем, а ось коріння волосся такого «грайливого настрою» можуть і не витримати — варто послабити тягу. Це одна з найбільш небезпечних зачісок для власниць тонкого волосся, яким дрібні косички просто протипоказані.

Цукор

Зв’язок між дієтою і випаданням волосся, мабуть, один з найбільш очевидних. Але ось розпізнати продукт-подразник буває вкрай непросто. У східній медицині вважається, що надмірне споживання цукру впливає на капіляри і слабшають фолікули.

Доказів кілька. По-перше, цукор підвищує рівень інсуліну в крові, а той, у свою чергу, посилює запальні процеси в організмі, у тому числі грибкові захворювання. Інший аргумент — наукове дослідження, проведене в 2000 році в США. Виявилося, що люди, які страждають від високого кров’яного тиску і ожиріння, викликаного інсуліном, набагато частіше лисіють.

Дієта

Багато дієт дійсно можуть працювати досить ефективно щодо втрати ваги, за умови, що проходять під чуйним наглядом спеціаліста і адекватний період часу. Однак при цьому обмеження в харчуванні можуть негативно позначитися на стані волосся. А все через відсутність більшої частини поживних елементів і амінокислот та їх однобокої підміни. Наприклад, відомо, що волосся на 80% складаються з кератину, для синтезу якого потрібен тваринний білок, в іншому разі пошкоджені пасма не будуть вчасно відновлюватися і почнуть випадати.

Стрес

Не думаю, що стрес як фактор стане для вас сюрпризом. А ось той медичний факт, що після сильного емоційного потрясіння або на тлі депресії волосся можуть випасти абсолютно всі або утворити великі вогнищеві алопеції, може стати неприємним наслідком великої сварки з чоловіком або нервового напруження в офісі. Для заспокоєння та відновлення займайтеся медитацією.

Тютюн і алкоголь

В особливому поясненні цей пункт, мабуть, не потребує: і тютюн, і алкоголь з часом роблять наш організм вразливим, якщо волосся — ваша слабка сторона, то неприємні наслідки можуть торкнутися в першу чергу саме його.