Байлонг – найвищий ліфт у світі

Найвищий, найшвидший і найпотужніший ліфт у світі знаходиться в Китаї. Саме тут, в провінції Хунань, розташований ліфт Байлонг, або як ще його називають Ліфт Ста Драконів. Він призначений для підйому туристів на величезну висоту – 360 метрів. Якщо ви боїтеся висоти, то це точно не для вас!

Унікальна інженерна споруда потрапила до Книги рекордів Гінесса відразу за кількома параметрами - як найвищий екскурсійний двоповерховий ліфт, як найвищий ліфт з відкритим оглядом, як найпотужніший і як найшвидший пасажирський ліфт.

А оскільки ми вже заговорили про подібні підіймальні механізми, то хочеться згадати компанію ЕВРОЛИФТ, яка пропонує надійні сучасні ліфти, ескалатори, детальні характеристики яких ви знайдете по посиланню http://www.eurolift.com.ua/page/1274180093-52-52.htm, а також вантажо-пасажирські підйомники.

Головною метою ліфта Байлонг є підйом всіх бажаючих на оглядовий майданчик, що знаходиться на одній з вершин мальовничих скелястих гір. Так як на такі гори можуть підійматися тільки добре треновані альпіністи, то у простих обивателів до появи цього пристрою не було ніякої можливості потрапити на вершину гори і з її неймовірної висоти насолодитися дійсно розкішними краєвидами. Тому стає зрозумілим, чому ліфт Байлонг користується величезною популярністю у туристів, що приїжджають сюди з різних країн.

Ліфт обладнаний двоповерховою кабіною, яка готова за один раз підняти вгору відразу 50 осіб. Стінки такої кабінки, природно, прозорі, що робить «поїздку» наверх ще більш вражаючою. Всього в комплекс включено три аналогічних ліфта, кожен з яких має вантажопідйомність до 3750 кілограм.


Роботи по спорудженню ліфта почали вироблятися в 1999 році і через три роки, у 2002 році, гігантський підйомник був побудований. Для зведення ліфта Байлонг було витрачено понад 18 мільйонів доларів. Однак будівництво підйомника зустріло шалений опір ще на стадії проектування. Справа в тому, що колони ліфтів було необхідно вмонтувати в тисячах місцях у кварцові пісковики, а дана місцевість є заповідною і знаходиться під охороною ЮНЕСКО. Але такі перепони урядом Китаю були успішно вирішені, і найбільший ліфт зараз активно проводить свою «підйомну» діяльність.

Залишається тільки додати, що ліфт Байлонг оснащений датчиками землетрусу, які в разі небезпеки повинні допомогти трьом ліфтам за короткий час евакуювати з гори всіх туристів.