Не дитячий садок, а мрія! У що перетворився списаний ЯК-40

Одне з найголовніших завдань батьків і вихователів — не відбити у малюків здатність мріяти і фантазувати, а, навпаки, всіляко генерувати їх. А тому дитячий садок у грузинському місті Руставі — це одне з найбільш незвичайних чудових місць подібного роду на всій планеті. Можна з упевненістю сказати, що у ньому діти точно не стануть нудними і безініціативними!

Останніми роками в Грузії в активно розвивається програма розвитку авіаційної галузі — там будуються нові аеропорти (наприклад, в містах Кутаїсі і Местіа), а уряд країни залучає міжнародних перевізників максимально широко використовувати повітряний простір держави.

В якості ще одного прикладу любові грузинів до авіації можна назвати дитячий садок, що відкрився не так давно в місті Руставі, і один з корпусів якого розташований в старому літаку ЯК-40.

Власник цього незвичайного дитячого садка, Гарі Чапидзе, і сам у минулому — пілот. Ось щоб не розлучатися зі своєю пристрастю і після закінчення кар’єри, він і зважився на досить неординарне рішення — купити у компанії Georgian Airways виведений з експлуатації літак, реконструювати його і поставити на подвір’ї дошкільного навчального закладу.

Причому, абсолютно всі приміщення цього колишнього літака відкриті для дітей — малюки можуть навіть, надівши справжні шоломи, посидіти на місці пілотів, покрутити штурвал і помріяти про те, як вони коли-небудь стануть підкорювачами повітряного простору. У салоні ж цього літака облаштовані навчальні класи та ігрові кімнати.

Власник цього дива говорить, що головним його прагненням при створенні дитячого садка в літаку було бажання прищепити дітям любов до техніки, розвивати у них технічний склад розуму і відповідні навички.

Думка про літак для дітей виникла у Гарі після того, як його маленький син під час перельоту попросив показати йому кабіну літака і усі чарівні пілотські «штучки». Створити «розумне» місце, де зможе грати його дитина і інші діти, виявилося можливим.

Думаю, не варто говорити про те, що потрапити в дитячий садок, де в ролі ігрового майданчика виступає справжній літак, мріють усі діти Руставі. Поки в ньому близько 20 місць, а черга утворилася на кілька років вперед.

Мрія всіх дбайливих батьків – здоров’я і повноцінний розвиток їх діток. У цьому контексті хочеться порекомендувати  міні садок mamarada.ua у Дніпрі, тут панує привітна затишна домашня атмосфера, забезпечується повноцінне збалансоване триразове харчування, а ще - безліч захоплюючих розваг і ефективні дошкільні розвиваючі програми.