Фактурні бетонні плити з імітацією малюнка - новий дизайнерський тренд

Задумали повномасштабний ремонт або бажаєте лише злегка оновити обстановку в квартирі чи приватному будинку? Тоді варто ознайомитись з новим трендом в оформленні інтер'єру і екстер'єру приміщення.

Заливка бетону у форми старовинним способом дозволяє створити незвичайний ефект текстури, що імітує малюнок натуральної деревини. Для отримання об’ємного малюнка, що нагадує по вигляду поверхню, облицьовану дерев’яними дошками, бетон заливають у спеціальні форми і залишають там до повного застигання, після чого виймають з форм.

З винаходом клеєної фанери форми великого формату для заливки бетону стали більш доступними (до цього їх традиційно виготовляли з натуральної деревини або дерев’яних дощок).

Незвичайна фактура з малюнком, що повторює малюнок поверхні натуральної деревини, і виступами розчину, який витікає через зазори між дерев’яними планками форми для заливки, принесла конструкціям, виконаним з таких ось бетонних плит, неймовірну популярність. На цій стіні, збудованої з фактурних бетонних плит, можна легко розглянути об’ємний малюнок, що повторює малюнок поверхні натуральної деревини, і сліди розчину, що проступає між дерев’яними планками.

Значна довжина і невелика висота – це ключові елементи сучасного дизайну; незвичайна текстура використовуваних бетонних плит ідеально підходить для цього проекту. Цей елемент ландшафтного дизайну включає в себе стіну з фактурних бетонних плит з нішею і каміном, і дизайнерську лаву з натурального дерева.

Оздоблення каміна, виконане з використанням фактурних бетонних плит, виглядає не менш вражаючою, ніж класична обробка природного каменю або мармуру.

Бетонні плити з фактурним малюнком у вигляді вертикально розташованих дерев’яних дощок послужили ключовою ідеєю для проекту цієї бетонної стіни їдальні. Труби даного елемента водного дизайну були без особливих проблем вбудовані в бетонну форму з фактурним малюнком під час заливки бетону.

До речі, хочеться ще порадити мікроцемент, як чудовий варіант оздоблення.

А ще в цьому контексті вартує уваги оригінальна колекцію шпалер, які створюють зорову ілюзію і цікавий естетичний ефект. Зразки у вигляді бетонної стіни від дизайнера Тома Хагі можна використовувати в будь-якому приміщенні будинку: у вітальні, щоб формувати індустріальний стиль, в спальні для додання елегантності кімнаті або на кухні як прикраса.

За словами автора, ця серія була винайдена за допомогою фотографування сирих бетонних поверхонь з цегли, шлакоблоків і облагороджених варіантів, а також графіті зі всієї Норвегії. Унікальна лінія зображень заснована на знімках високої роздільної здатності, оброблених майстром. Шаблони ніколи не повторюються, що дозволяє робити дуже реалістичне покриття, що є елементом скандинавського дизайну.