Інтернет-сайти будуть знати ваш емоційний стан

Роздратованість, чи навпаки, спокій легко помітити за поведінкою людини. Професор Джеффрі Дженкінс тепер може сказати, наскільки ви роздратовані тільки по руху комп'ютерної миші.

Згідно з дослідженням, проведеним його групою, люди, які відчувають злість (або інші негативні емоції — фрустрацію, хвилювання, сум) починають з меншою точністю рухати мишкою, змінюють швидкість переміщення курсору. Завдяки сучасним технологіям, професор зібрав достатньо інформації і виробив алгоритм, який може вгадувати емоційний стан людини по швидкості переміщення курсору по сайту.

«За допомогою цієї технології сайти стануть розумнішими, — каже Дженкінс. — Вони стануть не тільки давати інформацію, але і в буквальному сенсі відчувати вас. Розуміти не тільки ту інформацію, яку ви надаєте, але й почуття, які ви при цьому відчуваєте».

Згідно з його дослідженням, коли користувач засмучений або схвильований, то траєкторія курсору з прямих ліній і плавних дуг стає ламаною і обривистою. Більше того, зла або засмучена людина рухає мишею набагато повільніше, ніж спокійна. Дженкінс вважає, що нова технологія допоможе веб-дизайнерам швидше усувати на сайтах баги і проблеми, які викликають у користувачів негативні емоції.

«Зазвичай досить важко точно вказати, коли користувач починає злитися і йде з сайту, більше не повертаючись, — говорить професор. — Тепер же ми зможемо відчути негативний відгук і не тільки змінити структуру сайту для зниження стресу, але і запропонувати допомогу, коли потрібно».

Поки система розроблена тільки для роботи з мишею, але Дженкінс вже планує модифіковані для використання в смартфонах.

До речі, європейські психологи, провівши нещодавно спостереження за двома сотнями добровольців встановили, що повільний інтернет серйозно підриває емоційне здоров’я людини і загрожує серйозними порушеннями психіки. Фахівці з Данії, де інтернет вважається одним з кращих (до 22,3 Мбіт/с), провели соціальний експеримент по визначенню впливу його швидкості на стан людей. Двом сотням добровольців вчені запропонували переглянути відеоролики на планшетах і смартфонах, вимірюючи при цьому пульс, рух очей і спостерігаючи за функціонуванням мозку.

Дослідження показали, що при «гальмуванні» на 6 – 7 секунд завантаження, емоційний стан респондентів ставав схожим з емоціями, викликаними переглядом фільмів жахів або напругою при вирішенні складних математичних задач. При цьому, помітили психологи, серця учасників експерименту билися приблизно на 40% частіше, ніж при звичайному перегляді ролика.

Надежный, функциональный, привлекательный удобный в использовании создать сайт под силу только опытным профессионалам. Таковой является творческая группа Jnetwork, веб-ресурс любой тематики и сложности с учетом всех индивидуальных пожеланий здесь сделают в точно оговоренные сроки и по наилучшей стоимости.