Основні правила дитячого харчування влітку

Багато чого змінюється в сім'ї з приходом літа. Починається пора відпусток, відпочинку на свіжому повітрі. Діти більше часу проводять на вулиці. Змінюється режим дня, раціон харчування. Дитина більше не хоче їсти колишню їжу. Але це насторожує батьків. Вони розгублені і не знають, чи достатньо тепер малюк отримує вітамінів і калорій. І задаються питанням, як правильно годувати малюка в літній період? І зараз ми перерахуємо кілька правил літнього харчування дітей.

Влітку підвищується зовнішня температура, і змінюється обмін речовин. Він йде дуже швидко. Тепер енергія витрачається не на підвищення температури тіла, а навпаки на його охолодження.

У літній час діти не дуже поспішають їсти м’ясні страви, свою перевагу вони віддають молочним продуктам. Актуальними для немовлят до півроку залишаються якісні сухі молочні суміші. А щоб ціна Нутрилона вас не лякала, радимо вигідно придбати це відмінне дитяче харчування на shop.nutricia.ua.

Потрібно пам’ятати про те, що для дитини дуже важливо отримувати певну кількість білків і жирів на добу. Тому для заправки салату відмінно підійде олія.

А ось від солодощів і випічки дітлахи не відмовляться ні за що. Але вам найкраще звести до мінімуму вживання цих продуктів в раціоні харчування. Дитині потрібно відновлювати витрачену протягом дня енергію, тому кожен день дитина повинна вживати свіжі фрукти, овочі і ягоди.

Разом з складом раціону змінюється і час прийняття їжі. У спекотну пору року найкраще перенести прийом щільної і більш калорійною страви на ранок або вечір. Діти звикли рано прокидатися, ось і погодуйте їх досхочу, тоді заряду енергії вистачить на цілий день. А от на обід варто дати більш легку їжу – фруктові або овочеві пюре, кисломолочну продукцію. Можна давати ці продукти часто, але невеликими порціями. Але найголовніше – пиття в жарку погоду повинно бути достатнім.

Раціон змінився, тепер прийшов час змінити і способи приготування їжі. Якщо взимку для прикорму малюків краще використовувати дитячі консерви, то влітку це можуть бути свіжі фрукти і овочі, які повні вітамінів. Що стосується дітей, то для приготування страви краще використовувати пароварку. А ось сковорода і масло вам не потрібні. Ви знаєте, що влітку продукти дуже швидко псуються, тому краще, якщо ви будете готувати малими порціями, але кілька разів в день.

Не забувайте стежити за гігієною дитини. Небезпека підхопити кишкову інфекцію і глистів, дуже велика. Привчіть дитину мити руки перед кожним прийомом їжі. Мийте фрукти та овочі разом з дитиною. І зовсім неважливо, чи-то банан, шкірку якого ви викинете, або яблуко, яке дитина може з’їсти з шкіркою.

Ми вже говорили, що літо багате різноманітними фруктами і ягодами, і, звичайно ж, ви захочете порадувати свого малюка. Але не варто забувати про те, що травна система дитини не така як у дорослої людини. Та ще й ці фрукти можуть викликати алергію, тому варто пропонувати новий продукт невеликими порціями. Дочекайтеся, чи виявиться якась реакція на новий фрукт.

Пиття влітку теж має бути особливою. Чай, який п’ємо ми з вами, зовсім не придатний для дитини. Чаї повинні бути спеціальними – гранульованими. Такі чаї дуже багаті вітамінами і мінералами, настільки необхідними для дитини.