Як відростити довгі, красиві і міцні нігті: поради майстрів краси

Мрієте про довгі і здорові нігті, але думка про нарощування і постійні коригування змушує болісно кривитися і хапатися за гаманець? Тоді будемо діяти по-старому: відрощувати свої. Адже доглянуті і міцні нігті без салонних втручань - це реальність. А почати можна з основ: переглянути свій догляд і трохи урізноманітнити раціон. Так що запасайтесь терпінням і не ігноруйте поради нижче.

Знайти улюблену для себе і добре оплачувану роботу - мрія кожного. Втім не кожному доступна вартість навчання у ВУЗах, а додайте до цього брак часу, і необхідність зазубрювати непотрібні знання. Є відмінний варіант - навчально-кадровий центр “Технологія успіху”, про який ви можете детально дізнатись на сайті http://ucenter.com.ua/. До ваших послуг школи краси, дизайну, бізнесу, а також компьютерної грамоти, досвідчені фахівці яких поділяться з вами усіма тонкощами обраної вами професії. Ціни тут доступні, допомога у працевлаштуванні

Хочете, щоб нігті не розшаровується і не ламалися? Бережіть їх від води

Особливо гарячої. За словами дерматологів, нігті набагато більш чутливі до вологи, ніж ми думаємо. Тривалий контакт з водою змушує нігтьові пластини злегка розширюватися, а після висихання, логічно, звужуватися до колишніх розмірів. Але в підсумку утворюються мікроскопічні зазори і мікротріщини, які призводять до лущення і ламкості. Так що в процесі відрощування намагайтеся уникати тривалих гарячих ванн і мийте посуд в рукавичках.

Пиляйте правильно

Домогтися красивою і симетричної форми нігтів без допомоги пилочки майже неможливо. Що, само по собі, вже травматичний процес. Але ви можете знизити шкоду від процедури. По-перше, віддайте перевагу не металевим, а скляним інструментам. А, по-друге, пиляйте виключно в одному напрямку. Адже рухи вперед-назад (як, чомусь, люблять показувати у фільмах) травмують нігті і можуть провокувати ламкість і розшарування.

Правильні вітаміни

«Вітаміни краси» випускають нині багато фармакологічних компаній. Але, як і у випадку з йогуртами, не всі вітаміни однаково корисні. Недавні американські дослідження показали, що на зростання і міцність нігтів найефективніше впливає біотин - водорозчинний вітамін групи В. Його прийом ефективно зміцнює нігтьові пластини - на цілих 25 відсотків. А ще позитивно позначається на стані волосся. Вірити чи ні - вирішувати вам. Але спробувати можна.

Поменше «хімії»

Так, цей пункт явно не сподобається більшості красунь. Але дерматологи непохитні: хочете мати свої гарні нігті, а не все життя тягнути від нарощування до нарощування - зав’язуйте з «хімією». У список заборонених компонентів відправляються гель-лаки, акрил, і всі засоби з ацетоном в складі. Якщо без лаку життя ваше не можливе, уважно читайте склади і вибирайте засоби з позначкою «vegan» - зазвичай вони відрізняються більш щадними компонентами. А також перейдіть на змивки без ацетону, який безжально висушує нігтьову пластину.

Не нехтуйте домашніми процедурами краси

Хороший результат можна отримати не тільки за гроші в салоні. Багато проблем цілком піддаються вирішенню в домашніх умовах. Наприклад, якщо нігті жовтіють, влаштуйте їм сеанс скрабування з содою і лимонним соком. А якщо нігті ламаються і шаруються, можливо, вони пересушені. Тут допоможе ванночка з оливкового масла.