Санаторії Трускавця почнуть застосовувати нафталанове масло

На популярному українському курорті Трускавець при лікуванні пацієнтів почнуть застосовувати нафталанове масло-пестіллет. У Трускавці цей продукт планують застосовувати відразу після підписання відповідних угод про його завезення з Азербайджану і узгодження відповідних процедур з Міністерством охорони здоров'я України.

Те, що для застосування нафталанового масла був обраний саме курорт Трускавець, є зовсім невипадковим. По-перше, Трускавець вважається курортною столицею України і тут зосереджено не тільки матеріально-технічна база для санаторного лікування, але і висококваліфікований персонал. Недарма Трускавець ще називають містом медиків, а серед них є чимало фахівців в тих областях, де нафталанове масло може успішно застосовуватися (дерматологія, отоларингологія, урологія, гінекологія, терапія, стоматологія та ін.).

Другим моментом є те, що головний офіс Міжнародного альянсу «Азербайджан-Україна», що виступає промоутером цього лікувального продукту знаходиться в Трускавці. Тому глава Міжнародного альянсу «Азербайджан-Україна» Ельмар Мамедов, спільно з представниками Національної Академії Наук Азербайджану 5 травня провів презентацію білого нафталанового масла в готельно-курортному комплексі «Карпати».

Як повідомив пан Мамедов, цей лікувальний продукт дуже швидко стане популярним у всіх санаторно-курортних закладах не тільки Трускавця, а й інших українських курортів.

Відзначимо, що нафталанова олія має протизапальну, знеболюючу, ранозагоювальну, протиспазматичну, розсмоктуючу, протисвербіжну і антибактеріальну дію. Патентом на виробництво цього продукту має Інститут нафтохімічних процесів ім. Ю.Г. Мамедалієва Національної академії наук Азербайджану.

Як відомо, головне надбання Трускавця - лікувальні води. Найвідоміші і найкорисніші - «Нафтуся», «Марія», «Софія» і «Юзя». Кожна цінна по-своєму. «Нафтуся» - з легким змістом нафти. Вона «лікує» запалення, виводить камені і пісок з нирок, нормалізує обмін речовин, діяльність шлунково-кишкового тракту і підшлункової залози. «Марія» - зміцнює імунітет, допомагає при цукровому діабеті, при панкреатиті, захворюваннях печінки і шлунково-кишкового тракту. «Софія» - стимулює шлункову секрецію, має жовчогінну дію, покращує обмін речовин. А «Юзя» - вода з легким запахом сірководню. В її складі є гліцерин, через що ванни і гідромасажі з «Юзею» помітно омолоджують шкіру.

Бажаєте поїхати до Трускавця поправити своє здоровя, а заодно і добре відпочити? На сайті  https://edward-tour.com/city/truskavets/ ви знайдете детальний опис з цінами і пропонованими послугами всіх готелів, санаторіїв і вілл цього знаменитого українського курорту.