Чарівний гербарій в браслетах ручної роботи Сари Сміт

Майже всі чоловіки впевнені, що кращі знаки уваги для жінки - це квіти і прикраси. Однак краса квітів не вічна, а вибрати прикрасу, яка сподобалося б дамі не так вже й просто. А що, якщо зберегти живу природну красу, уклавши її в ювелірну прикрасу?

Кожна квіточка, ягідка, листочок, травинка досконалі, адже вони творіння матінки Природи, яка ніколи не повторюється. Щоб створити ідеальну прикрасу, єдину в своєму роді, досить лише створити оправу, здатну зберегти природну красу і самій залишитися при цьому непомітною.

У прагненні стати більш красивими і неповторними ми все більше часу проводимо в ювелірних крамницях, все частіше “терзаємо” пошуковики запитами бижутерия в надії знайти щось унікальне, вишукане, і таке, що саме нам буде пасувати найкраще. А, все геніальне - просте! Дивно, але виявляється таке можливо - створювати унікальні прикраси в співавторстві з її Величністю Природою. Справді, який художник може придумати щось більш досконале, ніж квіти і інші рослини, палітра яких не має меж?

Укласти природну красу всередину прикраси вдалося незвичайній майстрині з Америки з найзвичайнісіньким ім’ям. Сара Сміт (Sarah Smith) з містечка Кус-Бей, що в штаті Орегон, змогла зібрати цілий ювелірний гербарій. Унікальність її творінь в тому, що в кожному з них завмерла прекрасна мить: все пори року, застиглі всередині прозорих браслетів.

Польові і садові квіти, трави, гілочки хвойних  дерев, стиглі колосинки і навіть звичайний річковий пісок і дрібні камінчики - ось вся її палітра, ретельно підібрана і стала основою для творчості.

Це тільки здається, що прозорі браслети Сари тривіальні і нехитрі. Насправді це дуже тонка і кропітка робота, починаючи з підбору відібраного природного матеріалу і його ретельної підготовки, до складання суцільного виробу. Щоб укласти шматочок природи в прозору смолу художниця витрачає від двох до трьох тижнів роботи. Причому кожну висушену квітку необхідно відразу залити тонким шаром смоли, і лише потім компонувати виріб в остаточному вигляді. Коли смола повністю застигає, її ще необхідно ретельно відшліфувати, щоб надати браслету ідеальну прозорість, буквально “оживити”.

Майстер створює браслети не тільки по своїй задумці, але і за бажанням або по ескізу замовника, і це дійсно ексклюзивні прикраси, саме такі, яких не може бути в жодної іншої власниці. А адже саме це ми цінуємо найбільше - унікальність і ексклюзивність!