Тонкощі вибору компресора

Вирішивши, нарешті, собі в гараж купити компресор, ви звичайно встанете перед питанням: як вибрати саме такий апарат, який би відповідав всім необхідним для вашої роботи параметрам.

На принципі роботи компресорів зупинятися не будемо, детальніше про це можна дізнатися на сайті http://promkompressor.com. Розглянемо основні показники, на які необхідно, перш за все, звернути увагу при виборі компресорів, а саме:

- потужність;

- продуктивність;

- максимальний тиск.

Продуктивність (л / хв) - даний показник, визначає кількість літрів стисненого повітря на всмоктуванні, яку компресор здатний нагнати за 1 хвилину. Ця величина не рідко може змінюватися через різницю температури повітря, а так само від конфігурації моделі. Тому, завжди варто вибирати компресор з 30-50% запасом по продуктивності, в порівнянні із заявленою величиною виробником.

Потужність (кВт) - величина, яка відображає потенціал до виконання роботи. Відповідно, чим буде вище потужність двигуна, тим швидше компресор впорається з поставленим завданням. Важливо розуміти, що на практиці дійсна потужність завжди менше, ніж заявлена. Тому тут слід підбирати компресор з невеликим запасом по цьому параметру (приблизно на 30%).

Максимальний тиск компресора (Бар) - це те, з якою силою компресор може стискати повітря. Ця величина - один з головних показників, за допомогою неї визначається, з яким інструментом зможе взаємодіяти компресор. Тут, так само як і на прикладі з вищевказаними параметрами, слід розуміти, що тиск на протязі робочого циклу може коливатися, наприклад, якщо заявлено тиск 10 Бар, то він може коливатися від 10 до 7.

Тепер перейдемо до ергономічних показників, тому що для багатьох покупців важливим є габарити компресора і його мобільність. В такому випадку, поршневі компресори є одними з найбільш компактних, а максимально зручні і легко переносні це безмасляні компресори, на моделі яких не встановлено ресивер. Багато моделей (як поршневих, так і гвинтових) оснащені колесами і рукоятками для транспортування.

За призначенням, компресори забезпечують стисненим повітрям пневматичний інструмент. Тому при виборі компресора потрібно виходити з потреб вашого пневмоінструменту. Наприклад, фарбопультам може вистачити тиску в 4 Бара, а ось піскоструминному пістолету і шліфувальній машині потрібно ніяк не менше 6.

Так само важливо визначити, як часто ви будете використовувати компресор. Якщо Ви будете експлуатувати його не частіше ніж раз на півроку, то сенсу купувати професійну модель просто немає.

Чи потрібен ресивер? Ресивер - це ємність, в якій запасається стиснений газ. Коли ресивер заповнюється повністю, обладнання відключається, і стиснений газ подається з його накопичувального бака. Тому, термін служби роботи компресора з ресивером трохи вищий, але для не інтенсивних «рідкісних» завдань без цієї опції цілком можна обійтися.