Найвідоміші нагороди світу

У всі часи у кожного народу, кожної країни були свої герої. Відзначилися вони за видатні подвиги у воєнний час, за значну користь, яку вони принесли своїй державі в мирні дні, або здобули світову славу свого народу досягненнями в науці, мистецтві, спорті - всі вони були гідні особливої ​​нагороди.

В якій з країн світу вперше почали нагороджувати своїх громадян відзнаками сказати точно досить важко. Але зате відомо, що практично у будь-якої держави існує найвища нагорода - знак відмінності, відзначення якою виражає найбільшу вдячність і шану.

Честі отримати подібну нагороду удостоюються лише одиниці, справжні герої нації. Їх вартість досить значна (інколи навіть безцінні), зате ось тут flagman-kiev.com.ua/servis/izgotovlenie-prizov можна придбати оригінальні призи, сувенірні значки, медалі від компанії  «Флагман».

Орден Почесного Легіону

Французька революція скасувала існуючі до її звершення королівські відзнаки, почесті, нагороди. Але як підтримати бойовий дух армії і народу? Для військових частин і воїнів головною нагородою стали почесні прапори і іменна зброя, для громадян - грошові премії. Але від таких нагород було не так багато пошани, та й чи знала вся  країна своїх героїв?

Це зрозумів перший консул Франції Наполеон Бонапарт і прийняв рішення про заснування Ордена Почесного Легіону (фото вгорі). Так народилася не тільки найвища нагорода Франції, як держави, а й особлива привілейована каста, яка об’єднує найкращих з кращих, пронизана духом лицарства.

При першому врученні орден Почесного Легіону отримали відразу близько 5 000 чоловік! Після реставрації монархії орден не тільки не був скасований, а й став королівським, з поділом на ступеня і врученням грамот. Нагородженими цим почесним орденом могли бути всі - від нижнього чину до маршала. До речі, відзнаки і диплом Ордена не вручали безкоштовно, кожен нагороджений оплачує їх сам.

Орден Почесного Легіону, це не просто знак, що означає, що його володар має особливі заслуги перед своїм народом або всім світом. Це почесна організація, яку Генерал Де Голль назвав «співтовариством еліти живих». Почесний легіон має свій музей, штаб-квартиру і палац Ордена (Сальмський палац), два навчальних заклади для дівчаток (створених ще Наполеоном).

Орден Хризантеми

Вища нагорода Японії Орден Хризантеми має два ступені - Орден Хризантеми з ланцюгом і Орден Хризантеми на Великій стрічці. Знак ордена на великий стрічці був заснований імператором Мейдзі в 1876 році, а Орден з ланцюгом - в 1888 році доданий імператорським едиктом, для тих, хто вже нагороджувався Орденом на Великий стрічці.

Володіти цією нагородою можуть тільки принци імператорської сім’ї, вища аристократія, національні герої і глави іноземних держав. Причому жоден японець не може бути нагороджений другим ступенем ордена за життя, а тільки в разі визнання його заслуг після смерті, для глав держав робиться виняток.

Про особливий статус і пошані цієї нагороди говорить і те, що Велика стрічка була вручена за весь час трьом живучим японським підданим і одинадцяти громадянам Японії посмертно, в знак визнання їх особливих заслуг.


Орден Перемоги

Це найдорогіша нагорода, яка коли-небудь вручалася. Фахівці вважають, що якби вона з’явилася сьогодні на аукціоні, то за неї заплатили б приблизно 20 мільйонів доларів. Орденом “Перемоги” вдостоювали тільки вище командування Радянської Армії за успішні операції, які змінювали хід війни, такі, як звільнення України, взяття Берліна, але були серед нагороджених і іноземці.

Знак ордена Перемоги складної конструкції, він складається з декількох частин, але в основному він виконаний з платини, загальна вага якої близько 100 грамів. Для виготовлення ордена також використовувалися діаманти близько 170 штук загальною вагою 15 карат.