МФО: формула популярності

Мікрофінансові організації позиціонують власні послуги як гідну альтернативу банківському кредитуванню. Головною перевагою МФО вважається швидкість оформлення кредитного договору і практично повна відсутність паперової тяганини.

Клієнту банку, як відомо, доводиться оформляти довідку про рівень офіційних доходів або шукати поручителя, який зможе взяти на себе фінансову відповідальність у разі невиплати кредиту клієнтом, стояти в чергах, очікуючи, поки його прийме банківський фахівець, а також чекати вердикту банку, що стосується можливості видачі кредиту. Іншими словами, навіть наявність всіх паперів не може бути гарантією того, що запити клієнта будуть задоволені в повній мірі. Банк може зробити власні висновки про платоспроможність заявника та переглянути фінальний розмір кредиту не в його користь. Клієнт, таким чином, просто втратить час і не отримає необхідну суму.

У той же час, компанія, яка видає мікрокредити, дозволяє вирішити фінансові проблеми гранично швидко. З офіційної документації клієнт надає тільки ідентифікаційний код і дані паспорта, після чого йому залишається лише дочекатися, поки співробітник фірми обробить отримані дані. Займає це, як правило, не більше півгодини. Крім того, співпраця з МФО дозволяє оформити кредит онлайн - компанія обробляє заявку, подану через сайт, і переводить позику на карту клієнта. А ось тут http://www.afu.org.ua/yak-vzyati-kredit-gotivkoyu-bez-dovidki-pro-doxodi/ ви дізнаєтесь де і як можна отримати кредит готівкою

Мікрофінансові організації на сучасному ринку послуг

На перших порах існування мікрофінансових організацій очевидна простота кредитування викликала недовіру населення. Разом з тим, поява перших великих гравців на українському ринку мікрокредитування повільно, але вірно підвищувало лояльність потенційних клієнтів.

Основною передумовою зростання довіри до послуги стала загальна репутація компаній, знайомство з якими при наявності інтернету не викликає особливих проблем. Сучасне мікрокредитування в Україні - це сотні компаній, здатних задовольнити практично будь-який клієнтський запит. Користувач інтернету може підібрати пропозицію відповідно до низки критеріїв - максимальний розмір кредиту, оптимальні терміни погашення і процентна ставка.

Прозорість послуги, що забезпечується можливістю дізнатися про послужний список компанії за лічені хвилини, не рятує ринок від пропозицій сумнівної надійності - деякі недобросовісні кредитори, як і раніше, спекулюють на довірливості недосвідчених користувачів і бажання вирішити питання з оформленням кредиту швидко і без зайвих бюрократичних клопоту.

Саме тому головне правило безпеки залишається колишнім - співпрацювати слід тільки з перевіреними брендами, здатними надати максимум інформації про себе.