Замовити вантажоперевезення - чи так це просто?

На перший погляд, замовити вантажоперевезення - справа нехитра. Ну справді, що може бути такого складного, знаходиш автомобіль, в який поміститься твій вантаж, і який за прийнятну ціну довезе його до потрібного місця? Це ж нітрохи не важче, ніж таксі по телефону викликати!

Що ж, якщо вантажоперевезення в межах міста, наприклад, то вам дійсно досить набрати номер, і замовити вантажне таксі. Однак, вантажі різні бувають. Якщо вам, наприклад, потрібно перевезти пару тонн заморожених пельменів з одного кінця Києва в інший в середині літа, вам доведеться шукати автомобіль з ізотермічним кузовом, а бажано, і з холодильником (у парку таксі такі навряд чи тримають) - інакше пельмені доїдуть до адреси в стані «розвантаж і викинь».

Також, бувають набагато складнішы перевезення вантажів, де ви не обійдетеся одним днем ​​і безготівковим розрахунком. Наприклад, якщо вантаж потрібно перевезти через державний кордон, то доведеться оформляти його на митниці, а це і пристойний обсяг документів, і підвищені вимоги до автомобіля, і зовсім інша схема розрахунків, з можливими простоями і додатковими витратами. Тай без кваліфікованого митного брокера, такого як  «CARGO B&W», (ось тут  http://www.cbw.com.ua/ ви зможете більше дізнатися про цю компанію) у цій справі ніяк не обійтись.

Про подібні складні вантажоперевезеннях ми і поговоримо в цій статті.

Міжнародна вантажоперевезення

При міжнародних перевезеннях вантажу взаємодіють такі сторони:

1. Замовник

2. Вантажовідправник

3. Експедитор

4. Перевізник

5. Вантажоодержувач.

У більшості випадків, замовник є або вантажовідправником, або вантажоодержувачем. Експедитора може не бути взагалі - якщо у замовника прямий договір з перевізником. Але, в деяких випадках, експедиторів може бути кілька, від двох до .... скажімо, до досить значного кількості - і з усіма ними доведеться поділитися грошима. З точки зору замовника, найбільш економним на перший погляд видається варіант «без експедитора», проте є деякі нюанси.

Якщо замовник і перевізник взаємодіють не в перший раз, і вже спілкуються «на ти», а також за умови, що перевізник не виставляє завищену ціну (в даному випадку неважливо з якої причини, чи то сам чесний і добрий, то замовник стежить за тарифами на перевезення, і пильно відстоює свій інтерес) - тоді звичайно, давати експедитору його частку сенсу немає. Однак, подібна ситуація спостерігається досить-таки нечасто.

Навіть якщо замовник з перевізником ладнають, і досвід роботи є - в потрібний момент у перевізника може просто не виявитися відповідного автомобіля, а замовник зазвичай обмежений термінами. Тому в справу вступають транспортно-експедиторські фірми.

У кожного нормального експедитора є десятки перевізників, про яких він знає все - які у них автомобілі, які водії, яка цінова політика і т.п. Тому якщо спантеличити пошуком машини під завантаження експедитора - пропозиції будуть видані на-гора досить швидко. Альтернатива - сідати і самому обдзвонювати перевізників (з неабиякою ймовірністю отримати «кота в мішку») - не кожному замовнику підходить. Відповідно, існування експедиторів, і необхідність оплатити їхні послуги, цілком виправдані.

Інше питання - звідки беруться, при деяких перевезеннях, «ланцюжки» експедиторів. Тут варіантів декілька - як нормальних, так і не дуже. Нормальні варіанти - це, наприклад, коли замовник працює тільки з одним експедитором (така ситуація, до речі, буває набагато частіше, ніж робота з одним перевізником), і при цьому конкретному замовленні цей експедитор серед своїх перевізників автомобіль не знаходить, і звертається в іншу експедиторську фірму.

Або навпаки, коли перевізник ставить машини під завантаження тільки через одного конкретного експедитора, а замовлення прийшло зі сторони - тут вже сам перевізник направляє експедицію до свого ексклюзивного партнера. А ненормально, це коли недбайлива експедиція, отримавши запит на перевезення, не намагається знайти автомобіль у «своїх» перевізників (в особливо запущеному випадку, їх у неї навіть і немає), а відразу звертається до іншого експедитора, за принципом «за мене попрацюють, а я накину свою тисячку зверху просто за те, що зроблю пару дзвінків».

В обох випадках - і коли замовник працює через експедитора, і коли з перевізником безпосередньо, - особливу важливість має початок співпраці. В інтересах замовника знайти максимально лояльного партнера, який не виставлятиме завищені ціни на послуги, і у якого не виникатимуть на кожному кроці проблеми.