CraigsList - найпопулярніша дошка оголошень в Америці

Якщо ви приїжджаєте в США і не хочете витрачати сотні зайвих доларів на житло, прокат автомобіля, придбання необхідної техніки та інших товарів, то достатньо зайти на чарівний сайт під назвою КрейгсЛіст. Тут ви знайдете все, що тільки може знадобитися будь-якій людині і зможете придбати або обміняти потрібну річ на максимально вигідних для себе умовах.

Десятки людей за допомогою цього сайту змогли розжитися будинками, автомобілями, обмінюючи абсолютно дріб’язкові дешеві речі. Але для початку цей сервіс слід використовувати для того, щоб придбати потрібні речі за оптимальною ціною. Можна сказати, що CraigsList є певним прообразом сервісу sbo.ua і інших подібних сайтів по всьому світу.

Як з’явився CraigsList?

Створювався цей сервіс ще в 90-х роках минулого століття, коли програміст на ім’я Крейг з Сан-Франциско (в честь якого і названий сайт) вирішив обмінюватися зі своїми друзями електронними листами з оголошеннями. Його товариші також були програмістами, вони вирішили створити сайт, на якому оголошення будуть структуровані і відсортовані за тематикою.

Дуже скоро сторінка стала дуже популярною в їхньому місті, стали з’являтися оголошення з інших міст з пропозиціями про купівлю, продаж, обмін, прокат, влаштуванні на роботу. Так сторінка розрослася до сьогоднішнього рівня, коли на CraigsList з’являються мільйони пропозицій в день. Сайт увійшов в десятку найпопулярніших в США і став 56-м за відвідуваністю в світі.

Чому Крейгсліст настільки популярний?

Переваги очевидні:

- Ви легко можете знайти оголошення зі свого штату або міста, наприклад, якщо вас цікавлять Лос-Анжелес або Нью-Йорк, то ви просто вибираєте відповідну вкладку і переглядаєте різні пропозиції;

- Сайт не вимагає реєстрації, розмістити оголошення можна за хвилину;

- Ви легко зможете знайти людей з такими ж потребами, як у вас. Наприклад, якщо ви шукаєте житло в Америці, то CraigsList допоможе знайти співмешканців, які також збираються орендувати квартиру або будинок;

- Розміщення ваших постів безкоштовне, достатньо лише вибрати потрібний розділ, після чого створити оголошення.

Простота в усьому

CraigsList відрізняється зручністю. Так, він доступний на багатьох мовах світу, в тому числі, і на російській. Це стосується не тільки інтерфейсу, але і самих оголошень. Таким чином, людина може знайти російськомовних жителів США не тільки для обміну і купівлі, а й для спілкування.

Щоб подати оголошення, необхідно створити його на сайті, після чого підтвердити розміщення через свою поштову скриньку. Туди ж будуть приходити і відгуки бажаючих скористатися пропозицією. При цьому, e-mail адреса залишається невідомою іншим людям доти, поки той, хто розмістив оголошення їм не відповість. Цей сайт оголошень зовсім не містить реклами, всі публікації розміщені по блокам, тому навігація по сторінці і пошук пропозицій не займає багато часу.