Як недорогий телевізор перетворити в сучасний smart-TV

Може здатися, що бум «розумних телевізорів» - всього лише дивна нова мода, яка з часом піде, як, наприклад, пройшла популярність «домашнього 3D». Але це не так. Перетворення традиційного телевізора в smart-пристрій дозволяє отримати не просто телеприймач, що показує ефірні канали, а щось більше.

«Розумний телевізор» є повноцінним комп’ютером - зі своєю операційною системою, з додатками, можливістю зв’язку з іншими комп’ютерами у вашій домашній локальній мережі і з різними інтернет-ресурсами. Це дозволяє телевізору відтворювати фото і відео, які зберігаються на вашому комп’ютері, в смартфоні, на YouTube або доступні в онлайн-кінотеатрі. Це зручно - при таких можливостях у вас не буде проблем з сучасним HD-відео. Завжди знайдеться, що подивитися, причому доступ, наприклад, до онлайнового кінотеатру або до youtube-каналу буде настільки ж простий, як і перемикання ефірних каналів.

Вибирати кіно в TVzavr або на IVI, так само як і відеоролик на YouTube можна зі звичайного пульта дистанційного керування. У списку встановлених програм немає клієнта вашого улюбленого віртуального кінотеатру або відеохостингу? Немає проблем - можна легко встановити потрібний, адже в телевізорі є комп’ютер, який дозволяє інсталювати і запускати додаткові програми. Зауважимо, що програми можуть бути різними, вони не тільки мають відношення до медіа, але, наприклад, можна встановити погодний інформер та ігри.

Заради справедливості зауважимо, що сказане справедливо як для smart-TV на платформі Android TV, яку використовує в своїх Sony, так і для платформ Tizen, на якій базуються «розумні телевізори» Samsung, і для Open webOS, яка застосовується в «телевізорах-шпалерах» LG. Звичайно, пульти будуть різними, графічний інтерфейс буде дещо відрізнятися, але принципи побудови будуть однаковими. Але одна особливість все ж важлива - для платформи Android TV створено помітно більше програм, перш за все, ігрових!

Однак, велика кількість ігор - а також інших додатків, розважальних і не тільки - для smart-TV-платформи Google не головне при виборі телевізора. Перетворити будь-який телевізор попереднього покоління в сучасний android-пристрій допоможе ТВ-приставка, а подивитись і купити їх по найкращій ціні можна в інтернет-магазині alfacore.ua.

Приставок на платформі Android TV безліч, вони прості в підключенні і в управлінні. За 2-3 тисячі гривень можна купити зручний пристрій в сучасному дизайні. У цьому ціновому діапазоні приставки практично однакові за своїми можливостями.

Правда, серед android-приставок є і справжні монстри, які отримали не тільки потужні процесори, але і могутню графіку, що знаходиться на рівні ігрових ПК попереднього покоління. Приклад: Nvidia Shild, яка в базовій комплектації коштує 8 тис. грн., а в розширеному (з вінчестером «на борту») близько 10 тис. грн.

Ця приставка дозволяє навіть грати в ігри для геймерських ПК, які запускають на віддалених системах і можуть їх переносити на екран телевізора як з вашого потужного ігрового комп’ютера, якщо у вас такий є, так і з хмарних сервісів. Такі рішення поки нечисленні, але цілком здатні створити конкуренцію традиційним ігровим приставкам від Sony і Microsoft.