Картину Пікассо продали на аукціоні в Нью-Йорку за $ 45 млн.

Одна з картин іспанського художника і скульптора Пабло Пікассо «Сидяча жінка в блакитній сукні» (Femme assise, robe bleue, 1939) продана напередодні на вечірніх торгах аукціонного дому Christie's в Нью-Йорку за $ 45 млн.

На картині «Сидяча жінка в блакитній сукні» художник зобразив свою кохану - художницю і фотографа з Франції Дону Маар.

На вечірніх торгах Christie’s були також продані картини: «Три свічки» Марка Шагала, «Дорога в Ветей» Клода Моне і «Механічні елементи» Фернана Леже. Найдорожчим лотом стала робота французького скульптора з румунськими корінням Костянтина Бранкузі «Спляча муза» (La muse endormie, 1913). Її реалізували за $ 57 млн. Загальна сума, яку виручили з торгів Christie’s, склала $ 289 млн.

Варто зазначити, що у 2011 році «Сидяча жінка в блакитній сукні» вже виставлялась на торгах, тоді її продали за 26 мільйонів доларів. А рекорд на аукціонах встановила інша робота Пабло Пікассо - «Жінки Алжиру». У 2015 році на аукціоні Christie’s за неї заплатили більше 179 мільйонів доларів.

Пабло Пікассо займає першу строчку в рейтингу найдорожчих художників світу за підсумками відкритих аукціонних продажів і позааукціонних приватних продажів на листопад 2013 року. Вартість його 363 робіт, що входять в 5000 найдорожчих творів образотворчого мистецтва в світі, становить 3465,228 млн. $. Середня ж вартість робіт Пікассо складає 9,546 млн. $.
        
Пабло Пікассо є найбільш суперечливим і найуспішнішим комерційним художником в історії мистецтва. Незважаючи на вкрай важке фінансове становище на початку свого творчого шляху, вже до 30 років Пікассо почав вдало продавати свої роботи і швидко набув статусу благополучного художника, оточеного увагою артдилеру і колекціонерів. Значну частину найдорожчих картин Пікассо складають роботи, написані ним в дуже важкі роки життя, які стосуються “блакитного” і “рожевого” періоду його творчості (1902-1905).

Пікассо залишив величезну творчу спадщину, яка, за оцінками експертів, становить близько 20 тисяч робіт. Він писав, практично, по одній картині в день протягом 50 років. У музеях майже всіх столиць світу є зали з його роботами.

Лейтмотивом творчості Пікассо були його слова: “Я зображую світ не таким, яким його бачу, а таким, яким його мислю”.

Картина ручної роботи є не тільки чудовим елементом вишуканого дизайну інтер’єру, а й свідченням високого статусу і непересічного смаку власників їх власників. А тут ви можете замовити чудові оригінальні картини по фото: портрети, пейзажі, натюрморти, ікони, а також майстерні копії всесвітньо відомих шедеврів.