Фільм з ізраїльтянкою в головній ролі б’є рекорди Голлівуду

Фільм «Чудо жінка» (Wonder Woman), в якому головну роль грає ізраїльська актриса Галь Гадот, за чотири дні прокату зібрав 223 млн доларів. Картина також встановила рекорд Голлівуду по найбільшому касовому збору за перший уїк-енд показу на ринку США - для фільмів, знятих жінкою-режисером.

2017

За попередніми даними, в перший «вихідний», коли відвідуваність кінотеатрів максимальна, фільм приніс на внутрішньому ринку США $ 100,5 млн касових зборів. Закордонний ринок став для фільму ще більш прибутковим - на продажі квитків було отримано $ 122,5 млн.

«Чудо-жінка» вийшла в прокат в 56 країнах світу. Мабуть, найближчим часом її можна буде переглянути і на популярному відео сервісі kinonix.net.

Сюжет фільму заснований на однойменному коміксі видавництва DC Comics: на початку XX століття принцеса амазонок Діана, яка живе на острові Теміскіра, зустрічає американського військового льотчика Стіва Тревора, коли його викидає на берег. Дізнавшись від нього про події, що відбуваються у світі, а саме про Першу світову війну, вона залишає свій будинок, щоб покласти їй край. “Чудо-жінка” Діана - дочка Зевса, непереможна войовниця, як і її мати королева Іполита, попереджає дочку з ранніх років про те, що людям не слід довіряти.

До речі, на роль Чудо-жінки пробувалися і «наша» Ольга Куриленко, і Джеймі Александр з «Сліпої зони», і спекотна француженка Єва Грін і ціла плеяда інших красунь. Але найкраще костюмчик принцеси амазонок сів на ідеальне тіло Галь Гадот - «Міс Ізраїль-2004». І вона в цій ролі прекрасна, як не крути (до речі, єдина, хто зірвав аплодисменти на прес-показі провального «Бетмена проти Супермена»).

Галь Гадот народилася 30 квітня 1985 року в Рош а-Аіне. Служила в ЦАХАЛі. Кар’єра професійної моделі Галь Гадот почалася в 2004 році після перемоги на конкурсі “Королева краси Ізраїлю”. У тому ж році вона представляла Ізраїль на конкурсі “Міс Всесвіт” в Еквадорі. Пізніше працювала в рекламних кампаніях Elite, “Супер-Фарм”, La Perla Lingerie, Arena, Danza, Esprit і ін. У 2007 році брала участь у фотосесії для журналу Maxim, організовану для ізраїльських моделей, які пройшли строкову службу в ізраїльській армії.

Свою першу кінороль зіграла в 2007-му в ізраїльському серіалі “Бубот” ( “Лялечки”). Після чого була помічена в Голлівуді і отримала запрошення на роботу в фільмі “Форсаж-4”. Вона знялася в чотирьох серіях “Форсажу”, потім зіграла в картині “Три дев’ятки” і отримала роль у фільмі “Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості”.

Після цього  ізраїльтянка отримала головну роль у фільмі “Чудо-жінка”. Паралельно був знятий фільм “Ліга справедливості” з тієї ж героїнею.

Галь Гадот входить до числа найбільш високооплачуваних ізраїльських моделей, займаючи в цьому рейтингу другий рядок після Бар Рафаелі. Але її заробітки як актриси значно перевищують доходи від модельного бізнесу.