Правила користування гіроскутером

Купуючи будь-яку річ, ми хочемо, щоб вона служила якомога довше, особливо, якщо ця річ коштує не малих грошей і приносить вам задоволення. В даній статті піде мова про основні правила, яких потрібно дотримуватися при використанні гіроскутера.

До речі, що стосується покупки даного виду транспорту, то кращим радимо вам подивитися на асортимент інтернет-магазину optronica.com.ua, в якому є досить велика кількість різних моделей гіроскутеров.

А тепер про ключові моменти, які впливають на працездатність і тривалість служби гіроскутера.

Вага і швидкість 

Мінімальна вага райдера гіроскутера 20, а максимальна - 120 кг. Якщо вага водія більша або менша обмеження - падіння неминуче!

Максимальна дистанція залежить від якості дороги, температури повітря, правильної підзарядки, ваги і стилю водіння. Скорочення дистанції можливо при поганому дорожньому покритті, недосточності зарядці, агресивній їзді, великій вазі або в мороз. Якщо ви збирайтеся в далеку поїздку, візьміть з собою зарядний пристрій.

Максимально можлива швидкість гіроскутера 20 км на годину, якщо ви вирішили купити Lambo або позашляховик. У інших моделей - 12 км/год, а у дитячій - 8. Не рекомендується їздити на високій швидкості. У гіроскутерах SBS передбачено два швидкісних режима: безпечний і екстремальний. Перший допоможе зберегти енергію і мінімізувати падіння. На такій швидкості простіше контролювати процес. Плюс до всього один і той же режим швидкості збільшує термін служби гіроскутера.
 
Що таке система захисту гіроскутера?

 Гіроскутер - розумний транспорт. При виявленні несправності або некоректного використання система подає попереджувальний звуковий або світловий сигнал і потім зупиняється.

Попереджувальний сигнал подається в наступних випадках:

- коли зарядка батареї закінчується, потім через 15 секунд настає зупинка;

- якщо девайс вже зарядився і його потрібно відключати з мережі;

- в момент перевищення швидкості. З метою безпеки райдера передня сторона платформи самостійно приймає горизонтальне положення, повертаючись до допустимого значення. У разі повторного прискорення, транспорт зупиняється;

- у разі нестабільного коливання протягом 30-и секунд пристрій так само самостійно зупиняється, зупинка відбувається і при нахилі платформи понад 15-и градусів;

- якщо колесо несправне, гіроскутер блокує рух через 2 секунди;

- після високого навантаження на батарею, наприклад, після тривалого підйому в гору пристрій зупиняється через 15 секунд.

Під час вимушеної зупинки гіроскутер блокується. Щоб запустити його роботу, потрібно натиснути кнопку розблокування. Якщо батарея розряджена, перед запуском пристрою необхідно її повністю зарядити.

При виявленні несправності або некоректного використання система гіроскутера подає попереджувальний звуковий або світловий сигнал і блокує рух.