Google офіційно представила план нової штаб-квартири в Лондоні

На цьому тижні стало відомо, що керівництво компанії має намір збудувати новий офіс для свого британського підрозділу. Він розташується біля залізничного вокзалу King's Cross Station в північно-східній частині Лондона. Будівництво почнеться в 2018 році.

У великій будівлі загальною площею 93000 м² розташуються бігові доріжки і басейн, на даху розіб’ють сад, а окрім офісних приміщень тут передбачено великий конференц-зал. 

Нова штаб-квартира повинна стати місцем роботи для 4000 співробітників регіонального підрозділу, а також повноцінною власністю Google Inc. за межами США. Роботи по дизайну і проектування взяли на себе архітектурне бюро Bjarke Ingels Group і Heatherwick Studios.

Будівлю вже віднесли до категорії “landscraper”, тобто інтегровану у природнє середовище. З чуток, вона позмагається у висоті зі знаменитим лондонським The Shard, висота якого зараз досягає рекордних 310 метрів.

Штаб-квартира буде називатися Zone A і налічувати від семи до одинадцяти поверхів. На даху розташується величезний сад з біговими доріжками, стежками для прогулянок, а також відкритими терасами для відпочинку. План забудови вже представили районній раді Кемден, одного з лондонських боро, в якому розташується будівля. На різних рівнях штаб-квартири будуть функціонувати магазини, плавальні басейни, гімнастичні зали і корти, зали для заходів та конференцій, а також чотири кафе для співробітників офісу.

Всі рівні будівлі планують з’єднати діагональними сходами. Зовні організовують парковку для всього чотирьох машин, але зате на ній з легкістю розмістяться 686 велосипедів.

Покрівлю будівлі обладнають сонячними панелями, які будуть виробляти 20 мегават енергії щорічно. Величезні вікна оснастять системами дерев’яних жалюзі, які будуть обертатися в залежності від положення сонця. Це забезпечить доступ денного світла протягом усього дня.

Джо Борретт (Joe Borrett), що відповідає в Google за нерухомість і будівництво, зазначив: “Ми надзвичайно натхненні перспективою прикрасити наш улюблений Лондон новою цікавою будівлею, яку зведемо з нуля”.

Компанія поки відмовляється коментувати вартість проекту, як і озвучувати дату його завершення. Попередній дозвіл на будівництво було отримано ще в далекому 2013 році, так що він вже може вважатися довгобудом. На самому початку архітектурне планування здійснювало бюро Alford Hall Monaghan Morris. Тоді проект оцінювався в $ 1 мільярд і, крім іншого, передбачав наявність скалодрома. Але генеральний директор Google Ларрі Пейдж (Larry Page) визнав його занадто “нудним” і передав ініціативу Heatherwick, які в той час займалися дизайном каліфорнійської штаб-квартири компанії.

Слідуючи сучасним тенденціям, в Google хочуть зробити Zone A по-справжньому екологічною будівлею з доступом до альтернативних джерел енергії, резервуаром для збору дощової води і майданчиком для переробки відходів.

На сайте tpspo.com.ua вы узнаете о деятельности компании "Техпромсистемы", здесь же вы найдете монтаж металлоконструкций стоимость, а также предлагаемые услуги, и условия сотрудничества.