Унікальний спорткар українського виробництва «Himera Q» покажуть публіці

Розробка дорогих автомобілів в східноєвропейському регіоні - справа завжди хвилююча і захоплююча. Не маючи за плечима багаторічний досвід по створенню автомобілів топ-класу, вітчизняним інженерам раз по раз виходить підняти планку вище попереднього результату. Когорту вітчизняної розробки збирається поповнити спорткар Himera Q, який створювався київськими ентузіастами.

Суттєвим інформативним пластом з приводу нового спортивного автомобіля з громадськістю поділилися співвласниця бренду Агнеса Євсєєва та головний ідеолог компанії Андрій Джазовський.

Ідея створити свій власний спортивний автомобіль виношувалася більше 5 років. Тільки два роки тому молодій команді інженерів з України вдалося отримати необхідне фінансування і приступити до реалізації проекту. Виробництвом займалося всього 10 осіб, і спостерігаючи отримані результати дивуєшся вправності і напористості молодої команди.

За цей короткий час інженерам вдалося зібрати 3 автомобілі. Один з них буде представлений на цих вихідних в Києві, в одному з павільйонів спеціалізованої виставки на ВДНГ, яка пройде з 17 по 18 червня. Саме там глядачі зможуть на власні очі побачити продукт довгої і кропіткої роботи інтернаціональної команди.

Два інших автомобіля зараз активно тестуються на закритих для громадськості треках в Іспанії. Саме там і відбувається необхідне допрем’єрне доопрацювання автомобілів. Вони близькі до фінальної версії продукту, тоді як показаний в Києві експонат є прототипом.

Саме фото цього прототипу, який за твердженнями директорів компанії потрапили в мережу випадково, так гаряче обговорювалися в мережі в минулі вихідні. Новинку вже почали активно порівнювати з останніми розробками преміальних автомобільних брендів Lamborghini, McLaren, Ferrari і Audi, адже насправді, її є за що порівнювати.

В першу чергу це стосується силової установки суперкара. Вона тут представлена ​​в двох видах. По-перше, Himera Q матиме бензиновий двигун, докладні деталі про який поки не повідомляють. Другу «химеру» оснастять повноцінним електронним силовим агрегатом. Динамічні можливості обох установок матимуть лише невеликі відмінності. Поріг з 0 до 100 км автомобіль буде проходити за менш ніж 3 секунди. Показник максимально можливої ​​швидкості встановився на позначці в 350 км / год.

Крім того, однією з основних переваг автомобіля називають наявність графеновой батареї, яку розробили самі інженери при роботі над автомобілем. Її секрет і унікальність в тому, що при звичайному режимі зарядки, показник в 100% заряджену батарею досягає за 30 хвилин. А ось в турборежимі повністю зарядитися можна буде за 8 хвилин! З огляду на, що батарея «химера» здатна забезпечити запас ходу в 1000 км, це по істині дивовижний показник. За словами творців, подібних аналогів ще не було створено ніким.

Якщо вже й говорити про порівняння з лідерами ринку в особі західноєвропейських мастодонтів, то одна тільки ціна на автомобіль вже випереджає деякі з них. Вартість Himera Q, в мінімальному комплекті дорівнюватиме 700 тисячам євро. Доповнивши салон опціональними можливостями цей цінник може навіть привалити за мільйон. До слова, в Києві буде показаний прототип саме такого автомобіля.

Якщо вам потрібен якісний і по доступній вартості ремонт лобового скла, скористайтесь послугами досвідчених фахівців автостудії “Чисто & Конкретно”