Правила вибору літнього дитячого одягу

Літо - період прогулянок та ігор з дітьми на свіжому повітрі, купання в водоймах. Діти в літній період готові грати і гуляти на вулиці майже цілодобово. Дуже важливо в цей час правильно поставитися до вибору дитячого одягу.

пальто для девочки

В першу чергу, необхідно визначити яку функцію на себе буде нести одяг. Повинна бути велика стійкість до носіння, так як дитина ніколи не сидить на місці, вона весь час рухається, совається, одяг при цьому зазнає різні впливи на свою поверхню. Часте забруднення одягу дітьми в різних ігрових процесах спричиняють часті прання. Як відомо прання може зносити річ швидше, ніж пряме її використання за призначенням. Щоб цього уникнути, необхідно строго дотримуватися рекомендацій про температуру і спосіб прання дитячого одягу.

Головне правило для літнього дитячого одягу - натуральні тканини, з яких він зшитий. Синтетика викликає на шкірі дитини роздратування і призводить до посиленого потовиділення. Тканини ненатуральні навіть на дотик неприємні дитині, тому вони будуть «колотися», натирати в деяких місцях, доставляючи дитині не задоволення, а дискомфорт від ігрових процесів.

До того ж синтетичні сполуки швидше псуються під впливом сонячного світла, і неприродна тканина рветься швидше, ніж натуральна. Тому, не завжди вибір дешевого ненатурального одягу для дитини виправдовує мета - заощадити. Замість одного дорого якісного комплекту одягу за один проміжок доведеться купувати кілька дешевих.

Одягаючи дитину на літню прогулянку, не варто забувати про головні убори. Панамки, бейсболки, шапочки, капелюшки, косинки - простір для вибору великий. Головне - голова дитини буде захищена від впливу сонячних променів і запобіжить сонячний удар.

Щоб дитина не поранилася, і їй нічого не заважало в ігрових процесах, не варто купувати одяг з великою кількістю деталей і декору. Гарні для дитячих забав будуть моделі - безрукавки, прості топіки, маєчки, шортики.

Не секрет, що і влітку бувають прохолодні вечора або ранки після дощу, в таких випадках добре одягати дітей в термобілизну з натуральної вовни.

Наплив маси неякісних виробів невідомого китайського виробництва ставить під загрозу здоров’я і зручність дітей. Слід купувати одяг в спеціалізованих дитячих магазинах відомих торговельних марок, відгуки про яких мають позитивний характер. Якщо батькам в силу своєї зайнятості нема часу відвідувати магазини, можна здійснювати покупки через інтернет. У цьому випадку варто звернути увагу на відгуки покупців і рейтинг магазину серед подібних.