Modobag: валіза-скутер для тих, хто спізнюється на рейс

Скоро в сезон відпусток вам не доведеться тягати на собі важкі валізи: вони самі стануть перевозити вас на собі. Правда, на невеликі відстані - самохідні валізи Modobag призначені для переміщення по аеропорту і його околицях.

Ідея створення нового засобу пересування прийшла в голову підприємцю з Чикаго Кевіну О’Доннеллу. Під час чергового вояжу він запізнювався на стикувальний рейс і, щоб встигнути на літак, посадив своїх маленьких дітей на валізу з колесами. В результаті сімейство прокотилося з вітерцем і встигло вчасно вскочити на борт свого літака. Звичайно, багато в чому тут заслуга самої валізи, мабуть була вона така ж надійна і комфортна, як моделі, представлені в інтернет-магазині https://yarmarok.kiev.ua/. А потім Кевін задумався: а чому і дорослі мандрівники не можуть швидше і комфортніше пересуватися по аеропорту?

Щоб зібрати гроші на розробку і виробництво самохідних валіз підприємець розмістив відповідну заявку на краудфандінговій платформі Indiegogo. Ідею сприйняли на ура. Кевін О’Доннелл планував зібрати для реалізації проекту 160 тисяч доларів, проте однодумців виявилося настільки багато, що незабаром на рахунок стартапа надійшло в цілому понад півмільйона доларів - 584 тисячі 482 долара.

Кілька місяців тому були готові перші зразки. Чемодан-скутер Modobag важить приблизно 9 кілограм, оскільки начинений електромотором з обертовим моментом 150 Ватт. За потужністю це становить приблизно 1/5 кінської сили. При цьому довелося пожертвувати внутрішнім простором валізи - двигун і акумулятори займають приблизно 15 відсотків його обсягу. Зате «шайтан-машина» здатна розвивати швидкість близько 12 кілометрів на годину з “вершником”, чия вага складає 82 кілограми.
Втім диво-чемодан може перевозити і більш вгодованих громадян вагою до 118 кіло.

Однієї зарядки вистачить, щоб проїхати відстань у 10 кілометрів. Потім акумулятори треба буде перезарядити. Але Modobag оснащений спеціальними літієвими батареями, які за 15 хвилин заправляються на 85 відсотків від звичайної розетки.

- Термінали сучасних аеропортів просто величезні, але ви завжди будете пересуватися в три рази швидше, ніж звичайний мандрівник, обтяжений багажем, - розписує переваги свого дітища Кевін О’Доннелл. - Крім того, у вас ніколи не буде проблем з зарядкою смартфона, планшета або ноутбука. У валізи є 2 USB-входу, через які ви зможете живити свої гаджети.

Ця валіза ніколи не загубиться, оскільки забезпечена GPRS-GSM-трекером, який дозволяє відстежувати місце розташування багажу в будь-якій точці планети через спеціальний додаток для смартфона. Замовити ж такий агрегат зараз можна за 1295 доларів.