Хіт сезону: модна іграшка спінер-антистрес

«Спокій, тільки спокій!» - закликав один відомий літературний персонаж з пропелером за спиною. Спінер, модна в цьому сезоні іграшка з пропелером, також обіцяє ефект заспокійливий, а от ринок з її появою став якраз досить схвильований.

А ось тут ви зможете замовити оригінальні сертифіковані спінери по найкращій в Україні вартості.

Спінер - це іграшка-антистрес, яка навесні цього року заполонила вулиці, соцмережі та інтернет-магазини. Класичний спиннер - це пристрій з трьох кілець і підшипника, що дозволяє пристрою легко обертатися навколо своєї осі. Користувач тримає пальцями внутрішню частину іграшки і розкручує зовнішню. Спіннери роблять з латуні, нержавіючої сталі, титану, міді або пластику. Більшість з них можуть обертатися без зупинки одну-дві хвилини.

Багато ЗМІ назвали автором спінера 65-річну випускницю Політехнічного інституту Ренсселера, інженера-програміста Кетрін Хеттінгер. Дочка Хеттінгер страждала від міастенії Ерба-Гольдфлама - аутооіммунного захворювання, яке викликало синдром патологічної м’язової стомлюваності. Кетрін не могла гратися з донькою, тому зібрала для неї іграшку з підручних матеріалів: газети і липкої стрічки. Це сталося в 1990-і роки.

28 травня 1993 року Хеттінгер подала патент на круглий пристрій з єдиного шматка пластику, який можна було обертати на кінчику пальця, і розіслала прототип виробникам іграшок, але ті відмовилися. У 1997 році винахідниця отримала патент і почала виробляти іграшки самостійно, а потім продавати їх на ярмарках ремесел.

В кінця 2016 - початку 2017 року спіннери набули шаленої популярності на Заході, а потім і у нас. У США це зараз найпопулярніша іграшка, а додаток, що імітує обертання спінера, зайняв перше місце в топі американського App Store.

Зараз спінер рекламують як засіб допомоги людям, які відчувають занепокоєння або проблеми з концентрацією уваги.

У будь-якому випадку навіть скептики визнають: раз взявши в руки спінер, відірватися від нього вже складно!