Скоро у продажу з’являться перші в світі навушники-перекладачі One2One

Австралійський стартап Lingmo нещодавно представив досить цікавий гаджет для синхронного мовного перекладу - Translate One2One. Новинка працює без підключення до смартфону або мобільного інтернету, чим відрізняється від більшості аналогів. Не зважаючи на новизну, це не прототип і не концепт - перекладач надійде в продаж вже в наступному місяці.

Як це працює

Розробники використовують алгоритми IBM Watson, включаючи технологію штучного інтелекту для розпізнавання мови і Language Translator API. Просунута система враховує особливості мови перекладу, діалекти і сленг.

На даний момент Translate One2One підтримує вісім мов: англійська, німецька, французька, італійська, іспанська, бразильський варіант португальської, китайська і японська. Переклад фрази займає від трьох до п’яти секунд. Час автономної роботи гаджета і інші технічні подробиці не уточнюються. Мініатюрним його не назвеш - досить великий модуль закріплюється за допомогою спеціальної дужки.

На додаток до навушників-перекладачів, які працюють, коли користувач носить гарнітуру, клієнти можуть завантажити додаток, який включає в себе конвертер валют.

«Після усунення недоліків традиційного процесу перекладу, такі пристрої, як перекладач One2One, не тільки вирішать одну з найбільших проблем для фахівців при зустрічі між представниками різних культур, але також мають величезний потенціал для спілкування між людьми в усьому світі,» - вважає Денні Май, засновник і директор Lingmo.

Ціна і альтернативи

Translate One2One є першим навушником-перекладачем на ринку. На сайті виробника вже відкрилося передзамовлення за ціною $ 180, а старт продажів запланований на липень. Такий гаджет стане в нагоді при проведенні ділових зустрічей. Як відзначають представники Lingmo, їх розробка може зацікавити авіакомпанії і громадські організації, що працюють у віддалених районах.

Варто зазначити, що Google і Microsoft постійно вдосконалюють алгоритми перекладу тексту й мови, але не планують випускати спеціальний пристрій для цих цілей (принаймні, найближчим часом). Зате на краудфандінг-платформи вже запустилися кілька проектів навушників з синхронним перекладом. Ми вже розповідали про Mymanu Click за $ 300 і Pilot вартістю $ 250. Правда, перший з’явиться не раніше кінця літа, а другий вийде у вересні - жовтні.

Обидва пристрої підключаються до смартфону, причому Pilot поки не вміє працювати без інтернету. Їх головна перевага перед Translate One2One - компактний привабливий дизайн.

Бюро переводов Харьков