Велике прання. Який обрати порошок?

На перший погляд здається, що це найпростіша з домашніх справ: закинув все брудне в пралку, натиснув на кнопки - і немає проблем! Насправді все не так вже й просто. Особливо якщо в сім'ї є малеча, чи людина, що страждає на алергію.

За формою і змістом

Найголовніше в пранні - це вибір прального порошку. Головне - його склад. Перевагу варто віддати тим, що не містять фосфатів: це хімічні сполуки різних металів та фосфорної кислоти. Вони погано виполікуються і можуть спровокувати алергічні реакції. Потім зверніть увагу на вміст ПАР (поверхнево-активні речовини), які також є шкідливими для здоров’я. У складі якісного і безпечного засобу для прання їх зміст повинен бути 5-15%.

На безпеку прання впливає не тільки зміст використовуваного засобу, а й його форма. Якщо в сім’ї є алергіки або хтось із домочадців страждає хронічними респіраторними захворюваннями, краще використовувати не порошок, а миючі засоби в таблетках. Вони бувають одношаровими (використовуються переважно для несильно забрудненої білизни) і багатошаровими, в які входять ензими і відбілювачі, і перуть навіть важкі плями. Використовуючи їх, треба дотримуватися певного температурного режиму: на першому етапі це 30-40 градусів, а потім 60.

А найкраще перейти на рідкі миючі засоби і гелі. Дехто вважає, що вони гірше, ніж порошки, видаляють жирові забруднення. Це не так. Якісні гелі відмінно справляються з будь-яким брудом. Крім того, більшість з них можна використовувати і в якості засобу для виведення плям, нанісши на забруднення до прання і залишивши на деякий час. Однак тут є важливий нюанс: густий миючий засіб, як правило, потрібно заливати безпосередньо в барабан машини, тому що з ємності, в яку ми зазвичай засипаємо порошок, він вимивається не відразу. І, отже, може залишатися на речах.

Все найкраще - дітям

До 3 років для прання дитячих речей потрібно використовувати тільки спеціальні засоби: «дорослі» порошки і гелі можуть викликати у малюка алергічні реакції.

На упаковці або етикетці дитячих засобів для прання завжди присутнє слово «гіпоалергенні», однак зверніть увагу на ті, де є вказівка ​​«рекомендовано дерматологами» - це означає, що продукт пройшов тести на безпеку.

Неодмінно вивчіть склад: краще купувати ті, в які входить натуральне мило. Хоча є і гіпоалергенні засоби на синтетичній основі, які теж безпечні для здоров’я малюка. Але, по-перше, вони повинні бути безфосфатні, а по-друге, зміст ПАР в них повинен бути не вище 5-15%.

І найголовніше - після прання дитячі речі потрібно полоскати в машині кілька разів. При першому прокручуванні температура води повинна бути не нижче 50 градусів.

Замовляйте якісний безфосфатний пральний порошок ComelyExpert на сайті Skladporoshok по 12,82 грн. за кілограм - це найкраща гуртова ціна в Україні!