Китайські батьки стурбовані популярністю небезпечної іграшки

Зростаюча популярність іграшки, що представляє собою стріляючий зубочистками мініатюрний арбалет, серйозно схвилювала китайських батьків, пише видання GB Times. У той час як іграшка стає все популярнішою серед школярів у окремих регіонах Китаю, батьки сумніваються в її безпеці і навіть закликають заборонити її продаж.

До недавнього часу подібні арбалети для стрільби зубочистками можна було з легкістю придбати в онлайн-магазинах. Ціна починається від 10 юанів ($ 1,4) за штуку. Втім, кажуть, що зараз їх проблематично придбати в онлайн-магазинах, зокрема на популярному майданчику Taobao, саме там зафіксовано найбільше продажів міні-арбалетів. Ймовірно, компанія Alibaba, що володіє сайтом, після того, як піднявся суспільний резонанс, заборонила продаж цієї іграшки на своїх платформах.

Зрештою, правильне рішення, навіщо давати до рук неповнолітнім такі сумнівні, небезпечні забавки, якщо, для прикладу, на сайті webweb.com.ua можна придбати чудові безпечні дитячі іграшки, і інші товари для малюків.

За свідченнями китайських ЗМІ, особливою популярністю такі іграшки користуються серед учнів початкових і середніх шкіл в провінціях Юньнань і Шаньдун. Незважаючи на скромні розміри, ці іграшки відрізняються значною дальністю стрільби: 20-30 метрів. У Китаї вже були зареєстровані випадки, коли діти використовували ці мініатюрні арбалети для стрільби не тільки по неживим об’єктам, а й по птахам. В деякі моделі можна заряджати голки і цвяхи.

«Такі товари небезпечні і повинні бути під забороною. Вони можуть бути страшніші за іграшкових пістолетів», - написав один з користувачів Weibo (аналог Twitter).

«Що якщо зубочистка, випущена з такого арбалета, потрапить комусь прямо в око?» - турбується батько школяра на прізвище Лу. На думку чоловіка, такі арбалети не можуть називатися іграшками і не повинні потрапляти в руки неповнолітніх.

Поліція як мінімум двох міст Китаю - Нінбо і Чунцина - офіційно висловлювалася про небезпеку подібних іграшок. На думку правоохоронців, такі іграшки можуть використовуватися лише дітьми старше 12 років і тільки під наглядом дорослих.