За допомогою штучного інтелекту Google допоможе в пошуку роботи

Робота, мабуть, якщо не головна, то дуже важлива цінність в житті кожного з нас. Саме вона дозволяє не тільки забезпечувати себе і сім'ю всім необхідним, але дає змогу реалізувати свій внутрішній потенціал, і навіть приносить задоволення

Знайти роботу до душі мріють дуже багато людей, але не всім це вдається. Люди часто замикаються на тому, що мають, і вже не хочуть розвиватися далі, «зариваючи» свої здібності та потенціал, який ніколи не буде реалізований. Основна причина цього - складнощі при пошуку роботи.

Однозначно, в наші дні пошук роботи став простішим. Для цього є маса сервісів, які акумулюють інформацію про вакансії і надають її претендентам. Проте, складності при пошуку роботи залишаються. Потрібно відвідати не один сайт і переглянути величезну кількість пропозицій, щоб знайти саме те, яке буде найбільш оптимальним. Пошуковик-гігант Google вирішив для цієї цілі створити своєрідний “сервіс сервісів”. При цьому постарався зробити це максимально зручним для переважної більшості людей, що шукають роботу в Мережі на великих майданчиках.

Таким чином Google запустив агрегатор вакансій на основі пошуку: так, користувачі будуть бачити в результатах пошуку пропозиції роботи у відповідь на відповідні запити. У пошуковій видачі будуть відображатися вакансії, які Google агрегує з таких спеціалізованих ресурсів, як LinkedIn, Monster, WayUp, DirectEmloyers, CareerBuilder, а також Facebook і сайтів компаній.

Наразі нова функція доступна тільки в США. Шукати вакансії можна на робочому столі і мобільних пристроях англійською. Щоб скористатися зазначеною функцією, потрібно написати запит на кшталт “jobs near me” (робота поруч зі мною), “software engineer jobs in New York City” (робота розробником в Нью-Йорку). Тоді на сторінці з’явиться віджет з підбором вакансій.

При кліці відображається рейтинг роботодавця на Glassdoor і Indeed. Також користувач може вибрати додаткові фільтри пошуку: сферу роботи, місце розташування, роботодавця і майданчик, на якій розміщена вакансія. Крім того, користувач може налаштувати повідомлення про появу вакансій, відповідних його запитом.

Система працює на основі технології штучного інтелекту. При складанні списку Google відсіває дублюючі вакансії одного роботодавця на різних сайтах, потім алгоритми машинного навчання класифікують відібрані пропозиції.

По матеріалах сайту Kiev.rabotavia.ru