Компанія RED створила перший в світі смартфон з голографічним дисплеєм

Компанія RED, яка виробляє професійні кінокамери вартістю в десятки тисяч доларів оголосила про створення власного смартфона Hydrogen One. Його головною особливістю буде водневий голографічний екран, що дозволяє дивитися 3D-відео без допомоги спеціальних окулярів, пише видання Business Insider.

Творці фото і відеокамер, на зразок Canon, Nikon, Kodak і Polaroid, вже давно програли боротьбу за звичайного споживача виробникам смартфонів. Вижити їм вдалося за рахунок концентрації на професійному обладнанні, яке все ще затребуване серед фотографів і операторів. Так, компнія RED відома своєю камерою Weapon 8K S35 вартістю $ 70 тисяч в повній комплектації, на яку знімали найвідоміші голлівудські блокбастери - «Марсіанин», «Трансформери», «Вартові галактики» та інші.

Однак RED не стала на цьому зупинятися і спробувала застосувати накопичений досвід і технології в сфері мобільних пристроїв. Вона представила футуристичний смартфон Hydrogen One, головною особливістю якого буде 5,7-дюймовий голографічний екран, що працює на водні. У компанії стверджують, що він зможе показувати 3D-відео як голограми, для яких не потрібні спеціальні окуляри. Однак в RED не уточнили, чим саме голографічні 3D-відео відрізняються від звичайних.

Також Hydrogen One буде забезпечений модульними міні-камерами, за допомогою яких можна знімати голографічне відео і 3D-відео у власному форматі RED «.h4v», який в компанії називають просто Hydrogen. Однак, за словами представників компанії, вони ще не будуть готові до моменту запуску смартфона на початку 2018 року.

Передовою у Hydrogen One буде і аудіо-система, вона дозволить слухати і записувати музику в стерео-режимі формату 5.1, який дає повне відчуття присутності.

Швидше за все, телефон буде оснащений потужним процесором, який буде здатний «перетравлювати» всю цю відео-начинку. Професіоналам Hydrogen One буде цікавий тим, що з його допомогою можна управляти кінокамерами RED Scarlet, Epic і Weapon. Ціна на алюмінієву модель H-One складе $ 1200, на титанову - $ 1600.

Судячи з описів, складається враження, що Hydrogen One - не більше, ніж продукт піар-кампанії RED. Недарма провідні американські видання, на кшталт Engadget і Business Insider, пишуть про нього в дещо жартівливій манері. Експерти видання Хайтек спробували з’ясувати, що ж це за формат такий «.h4v», але згадок про нього практично немає. Більш того, в деяких джерелах на нього посилаються як на більш відомий формат H.264 (MPEG -4 AVC), створений для компресії відео ще в 2003 році.

Однак будемо сподіватися, що це не черговий фейк, тим більше, що на сайті RED можна зробити попереднє замовлення на повну вартість Hydrogen One.

В інтернет-магазині https://steklomarket.com.ua/ ви зможете по вигідній ціні замовити захисне скло для вашого смартфона, а також отримати цінні поради спеціалістів щодо його придбання і використання.