Німецькі інженери розробили кермо, яке буде стежити за безпекою водія на дорозі

Нам всім вже знайомі системи, в які розпізнавання втоми водія відбувається за допомогою аналізу обличчя або рухів керма. Німецька інженерна компанія «Hoffman and Krippner» створила концепцію, яка, на думку розробників, є найкращою на сьогоднішній день альтернативою - кермо, що відслідковує стан водія, зокрема воно здатне розпізнавати небезпечний на дорозі стан сонливості.

Дана технологія заснована на понятті про те, що під час водіння людина з хорошою реакцією постійно застосовує силу до керма, натискаючи і повертаючи його, і рухає свої руки на його поверхні. Таким чином, якщо людина знаходиться в сонному стані, у неї серцевий напад або вона втрачає свідомість, цей тиск зменшиться і руки будуть рухатися менше.

Сам пристрій складається з тонкої смужки, що знаходиться з внутрішньої сторони обода рульового колеса, під шкірою або іншим покриттям. Ця смуга зроблена з тонких шарів фольги, що мають слабкий електричний струм, котрий проходить через них.

Коли тиск руки на кермо викликає зіткнення одних шарів з іншими, відбувається коротке замикання. Це приблизно той же метод, що застосовується і в сенсорних екранах. Мікропроцесор відстежує інтенсивність, частоту і розташування замикань і використовує ці дані, щоб встановити типову манеру водіння для даного водія.

За даними компанії, ця резистивнаа технологія перевершує ємнісні системи, що розробляються іншими командами, в тому, що вона менш чутлива до таких факторів, як бруд, піт і зміни температури.

Звичайно, пройде якийсь час, перш ніж ви побачите цю технологію в своїй машині. Представники компанії стверджують, що до випуску цього розумного керма ще роки попереду, і з’являться вони, перш за все, в автомобілях класу люкс, поступово переходячи до набагато більш бюджетним авто. До речі, ось тут можна придбати чудові стильні чохли для керма для любої моделі авто.

А тим часом німецька компанія Guttersberg пропонує автовиробникам нову систему розпізнавання рук на кермі. За заявою компанії, система розпізнає положення і хват рук на кермі. Може вона розпізнати, чи керує водій машину руками, пальцями або навіть колінами.

Передбачається, що система буде розпізнавати небезпечні ситуації в салоні і активувати асистенти або режим автономного водіння. Як варіант, пропонується за деякими місцями на кермі закріпити функції. Таким чином кермо може виконувати роль тачпада. Наприклад, погладивши його в певному місці можна буде регулювати гучність радіо.