Практичне підвіконня: 6 альтернативних ідей

Більшість власників квартир, на жаль, не можуть похвалитися величезною площею свого житла. У маленькій кімнаті потрібно помістити все: ліжко, столик, шафу та багато іншого. Але іноді на це просто не вистачає місця. І тут на допомогу приходить ... підвіконня!

Існує дуже багато способів реорганізації простору на підвіконні з мармуру, граніту і зробити його більш функціональним. У нашому огляді ми зібрали 6 варіантів того, як можна переробити цей важливий елемент житлового простору.

Підвіконня-квітник

Найпростіший спосіб використовувати підвіконня - це розмістити на ньому квіткові горщики. Якщо в квартирі дуже багато квітів, а місця мало, то цю проблему можна вирішити, прикріпивши до підвіконня пару балок і, таким чином, зробивши його ширше.

Підвіконня-стіл

Стіл ніколи не буде зайвим, особливо якщо у будинку є діти, а вільного місця для встановлення додаткового столу немає. Вирішити цей питання можна, якщо переробити підвіконня, наприклад, в спальні. Для цього потрібно розширити стільницю до розмірів стандартного столу і практично все! Під стільницею можна зробити ящики для зошитів та книжок.

Підвіконня-комод

Зробити з підвіконня комод - ці відмінна ідея, якщо у вас маленька квартира. Досить всього лише виготовити висувні ящики, в яких легко можна зберігати одяг, білизну та інші предмети.


Підвіконня-диван

Теж непогане дизайнерсько-функціональне рішення. Втім, не всяке підвіконня пригодиться для цього. Щоб спокійно розмістити на цьому місці диван з великими м’якими подушками, вікна повинні бути високими і починатися рівні 40-50 см від підлоги. Така місце стане улюбленим для кожного члена сім’ї. Він ідеально підходить для читання книг або вишивання.


Підвіконня-раковина

Яка газдиня не мріяла мити посуд і милуватися прекрасним видом із вікна? До того ж переніс раковини в зону підвіконня допоможе заощадити багато місця в кухні і забезпечить господарці будинку додаткову стільницю.


Підвіконня-барна стійка

В кухні або вітальні можна з підпірки зробити барну стійку. Логічно доповнити її високими стільчиками, які допоможуть відтворити потрібну атмосферу. За такою стійкою можуть розміститися 2-4 людини.