Популярний дизайнерський фітотренд - декорування мохом

Найновіший, втім досить поширений тренд в оформлення інтер'єру - це жива стіна, або декорування суккулентами і мохом. Головне достоїнство такого оформлення - це унікальність і неповторність, оскільки неможливо повторити один в один створений самою природою малюнок зеленого панно.

Такий незвичайний декор стін вносить неповторну і бажану атмосферу єднання з природою в кожну домівку. Погодьтесь, коли приходиш з морозу в теплу квартиру і бачиш живе декоративне панно на стіні, то відразу піднімається настрій. А щоб створити такий чудовий фітодекор, найкраще на сайті Fjord.com.ua замовити живий норвезький мох.

Секрет створення зеленого панно криється в унікальній технології вирощування та обробки рослин, що зараз є дуже популярною за кордоном. Мох, листя, гілки чагарників і навіть квіти проходять стабілізацію звичайним харчовим гліцерином. Після цієї процедури до рослин назавжди втрачають інтерес комахи, і навіть для самих чутливих алергіків вони стають абсолютно безпечними.

Але головна перевага полягає в тому, що живі загліцеровані рослини до 15 років зберігають свіжість після зрізання, не вимагаючи поливу або спеціального догляду. Все, що їм необхідно - запобігання прямих сонячних променів, звичайна кімнатна температура і вологість.

Способів застосування стабілізованих рослин в дизайні - сила-силенна! Мохом і листям покриваються стіни, стелі, ділянки на підлозі, предмети меблів і інтер’єру. Жива стіна - особливо вдала знахідка для офісів і квартир з нестандартним плануванням або тіньовим розташуванням кімнат. При цьому загальний стиль приміщення може бути абсолютно будь-яким - від хай-тека до арт-нуво. Широка палітра кольорів і достаток фактур дарують простір для прикладних експериментів.

Технологія створення зеленого панно або картин з моху і рослин доволі проста. Кожен бажаючий може спробувати себе в ролі фітодизайнера. Досить запастися матеріалом і дати волю фантазії. Результат обов’язково получиться близьким до шедевру!

А тим, хто чекає готових фіторішень краще довіритися досвідченим професіоналам. Флористи підготують для вас індивідуальні ескізи в рамках планованого бюджету. А ось любителі відпочинку на природі можуть змайструвати своїми руками живий столик з моху, або прикрасити декоративно стіну.