Тонкощі грамотної організації кофе-брейку

Кофе-брейк в перекладі з англійської означає «коротка перерва на каву». Іншими словами, це певний церемоніал, час, коли делегати бізнес-заходів можуть злегка підкріпитися. Зазвичай триває він не більше 20 хвилин.

Будь-яке ділове тривале міроприємство не обходиться без пауз для відпочинку і легкого перекусу. А от щоби не мучитися з вибором страв, найкраще замовити тут http://tsars-ketering.kiev.ua/kanape.html канапе і інші смачні, оригінально виконані закуски від київської компанії “Царський кейтеринг”

Історія кофе-брейків бере свій початок в 1936 році, коли Панамериканське бюро, що об’єднує виробників кави в США, Канаді та інших країнах, запустило кампанію з метою популяризації напою. Тоді і почала культивуватися традиція перерв на каву.

Сьогодні кофе-брейк - це не просто кава, а перерва, необхідна для продуктивної роботи учасників ділового заходу. Під час такої паузи в невимушеній атмосфері для неформального спілкування гостям пропонують легкі закуски, випічку, гарячі і прохолодні напої.

Як грамотно організувати кофе-брейк?

В першу чергу, рекомендується звернути увагу на кількість гостей. Число учасників, для яких потрібно організувати легкий фуршет, вітальний кофе-брейк або гала-вечерю, буває абсолютно різним. Це може бути зустріч представників топ-менеджменту в кількості п’яти осіб, а може бути тренінг на 1000 регіональних представників, які прибули з різних куточків нашої країни на навчання, організоване головним представництвом для своїх співробітників.

На початковому етапі практично завжди постає питання про те, чи потрібен кофе-брейк і яким він повинен бути? Як правило, на восьмигодинний захід клієнти воліють брати три паузи - в проміжках між обідом і вечерею.

У зв’язку з цим одним з ключових критеріїв успішного проведення кофе-брейку організатори називають простір, а основним принципом - самообслуговування і відсутність фіксованого місця.

При цьому важливо, щоб гостям не доводилося йти занадто далеко від місця проведення основного заходу, щоб було просторо, ніхто нікому не заважав і не було дискомфорту при підході до лінії зі стравами і напоями. Добре, коли є різні варіанти приміщень. Зазвичай кофе-брейки влаштовують в холах і коридорах, що не завжди зручно.

Другий важливий момент - це добре продумане меню. Іноді компанія визначає його сама, але краще обговорити питання харчування з приймаючою стороною: менеджери готелю напевно можуть запропонувати свої рішення з урахуванням вже проведених заходів.

Найчастіше перший кофе-брейк влаштовують в зоні фойє перед конференц-залом, де проходить основний захід.

Вітальний кофе-брейк досить легкий і складається з кави, чаю, лимона, вершків і цукру. Але його можуть прирівнювати і до сніданку: крім кави і чаю, на ньому можуть бути сендвічі, легкі закуски, іноді просять включити оладки, млинці з різними заправками, а також фруктову тарілку.

Що стосується другого кофе-брейку, який зазвичай накривається до полудня, то він набагато щільніше привітального: крім фруктів, кави і чаю, гостям пропонується різна м’ясна і сирна гастрономія, сендвічі та млинці. Ось тут, до речі http://tsars-ketering.kiev.ua/kanape/myasnye-kanape.html можна замовити чудові мясні канапе.

А третій кофе-брейк, як правило, накривається після обіду і складається з солодкої випічки з фруктами, шоколаду та всіляких інших десертів.

Складаючи меню для кофе-брейку, необхідно врахувати особливості харчування учасників зустрічі, додають експерти. Уподобання залежать від віку, статі, практикуючих дієт і навіть віросповідання.