June: розумна духовка від творців iPhone

В останні 50 років прогрес в основному обходив стороною кухонні духові шафи. Додавалися конвекційні вентилятори і світлодіодні дисплеї - але серце технології залишалося незмінним. Саме так все і було - до винаходу унікального кухонного концепту June.

https://palladium.ua/duhovye_shkafy.html

Уявіть, це перша у світі піч, яка зможе зрозуміти, що ви збираєтеся приготувати! Незалежно від кулінарних умінь, з нею у вас будуть соковиті апетитні страви.

Авторами проекту стали Метт ван Хорн і Никхил Бхогал, колишній інженер Apple. Останній розробляв кілька камер для iPhone. Цей досвід став у нагоді йому при створенні камери для June. За допомогою алгоритмів машинного навчання вона розпізнає завантажені в піч продукти і підбирає відповідний режим обробки. Творці з гордістю говорять, що це єдина камера, яка витримує нагрівання до 500 ° C.

Своїм зовнішнім виглядом ця компактна настільна піч нагадує мікрохвильовку. Її передня стінка зроблена з потрійного скла. Перемикач всього один, плюс п’ятидюймовий тачскрін.

Рекордна продуктивність June - результат використання інноваційних вуглеводневих нагрівальних елементів, які забезпечують розігрів духовки до 350 градусів за якісь дві хвилини. І зауважте, ніяких конвекційних вентиляторів при цьому не використовується. Для порівняння, для того, щоб прогріти мікрохвильовку до тієї ж температури буде потрібно затратити, в середньому до 15-ти хвилин.

Після активації програми піч самостійно розпізнає, зважує, визначає температуру і час приготування страви. Але і це ще не все!

“June Intelligent Oven” завжди готова до навчання і підтримує програмні алгоритми, чимось схожі з тими, які використовує Google в процесі ідентифікації фотографії по контенту. Весь процес готування з першої до останньої хвилини ви, при бажанні, зможете відстежити на екрані вашого смартфона за допомогою спеціального додатку. Ну якщо такого бажання з якоїсь причини не виникне - зафіксувати момент закінчення за звуковим сигналом, який подасть ваш iPhone.

Єдиний недолік June - ціна ($ 1495). Можливо, в майбутньому її зможуть знизити.