Плюшеві іграшки Pollutoys в боротьбі за чистоту океану

Через свої перші іграшки малюки пізнають світ. І непогано було б, щоб процес цього пізнання представляв навколишнє не тільки зефірно-рожевим - в стилі Барбі. Але і дозволяв ознайомитися з проблемами планети, причому в доступній поняттю дітей манері.

Приблизно так вирішили свого часу засновники стартапу Pollutoys. Примітно, що вони є також співробітниками програми Sea Shepherd, спрямованої на боротьбу з забрудненням світового океану в спробі збереження його екосистеми і природних особливостей.

В результаті на світ з’явилася лінійка іграшок Pollutoys, до якої входять плюшеві дельфіни, кити, черепахи, пелікани і ще кілька інших морських істот, які в природному середовищі існування нерідко страждають від забруднення океану пластиковими відходами та іншим продукованим людьми сміттям.

Зовні більшість плюшевих іграшок виглядає цілком звичайно. Особливість же серії Pollutoys полягає у вшитих на животики фігурок замочках-блискавках і прихованим за ними наповненням. А це наповнення і представлено тими самими “пластиковими” банками, пляшками, пакетами і іншим мотлохом, який відправляється людьми в океан у величезних кількостях: за підрахунками фахівців Sea Shepherd - до 9 млн. тонн пластику на рік!

Ця гидота практично не розкладається там природним шляхом протягом кількох десятків років, і при цьому губить мільйони морських птахів і тварин, будучи проковтнутим або шкодячи іншими способами.

Наповнення іграшок є пластиковим лише умовно: невеликі банки, пляшки та інше “мотлох” також наділені м’якою плюшевої оболонкою і більше символічні, ніж реалістичні. Але, на прикладі і з використанням плюшевих Pollutoys, педагогу - наприклад, в дитячому саду, пропонується розповісти малюкам про цілком реальну небезпеку, яку несе природі і світовому океану зокрема бездумно викинуте пластикове сміття.

Саме воно і приводить до загибелі тих самих дельфінів, черепах, морських котиків, китів та інших морських тварин, які не несуть шкоди людині - але страждають від її дурних і непродуманих дій.

У колекцію Pollutoys увійшли вісім морських істот з “пластиковим сміттям” в плюшевих животиках, супроводжуваних індивідуальними брошурами. І кожній з іграшок розробники пропонують самостійно придумати свою, унікальну історію, повчальну для малюків, і яка змушує їх з ранніх років зрозуміти шкоду, яку приносить людина навколишньому середовищу - щоб змінити ситуацію в майбутньому, коли вони стануть дорослими і самостійними.

Чудові, яскраві і захоплюючі ігрові набори, фігурки, ляльки, інші якісні товари для дітей різного віку пропонує інтернет-магазин martysh.com.ua.