Nissan відмовляється від ... педалі гальма!

Нещодавно компанія Nissan оголосила, що новому Nissan LEAF, який з'явиться у вересні, буде достатньо однієї-єдиної педалі, що поєднує функції газу і гальма - системи рекуперативного гальмування e-Pedal.

Ще одна технологія, що відрізняє автомобілі з двигуном внутрішнього згорання від нового електричного транспорту, - рекуперативне гальмування, при якому електроенергія, що виробляється двигуном, повертається в електромережу. Іншими словами, якщо прибрати ногу з педалі, електричний мотор стає генератором і заряджає акумулятор, збільшуючи дальність пробігу.

Рекуперативне гальмування використовується у всіх електромобілях, але в різному ступені. Деякі моделі зупиняються самі, якщо прибрати ногу з педалі газу, але тільки на горизонтальних поверхнях. Nissan стверджує, що e-Pedal однаково добре працює і на схилах. Більш того, нова технологія дозволяє водіям практично забути про існування педалі гальма. У міських умовах і в пробках водіння стає набагато простішим - до звичайного гальмування доведеться вдаватися тільки в екстрених випадках, пише видання Clean Technica.

Nissan заявляє, що завдяки e-Pedal водії зможуть виконувати 90% всіх дій управління автомобілем за допомогою однієї єдиної педалі. В результаті процес водіння стане більш захоплюючим і менш виснажливим. Система буде особливо ефективною в умовах інтенсивного транспортного потоку і міських поїздок. При цьому для екстреного гальмування або просто при необхідності можна в будь-який момент задіяти звичайну педаль гальма.

«Ця технологія перетворює ваш акселератор в e-Pedal, дозволяючи водієві збільшувати і скидати швидкість і припиняти рух за допомогою однієї педалі. E-Pedal - перша в світі система управління з однією педаллю, яка дозволяє повністю зупиняти машину навіть на схилах, залишатися в такому положенні і миттєво переходити до руху», - повідомляє компанія. Новинку Nissan покаже 6 вересня.

Інший елемент майбутнього Nissan LEAF, який ще більше звільнить водія, - вдосконалена система круїз-контролю ProPilot. Вона не дасть машині виїхати за межі займаної смуги і буде регулювати швидкість руху в залежності від максимальної дозволеної.

Простому человеку, чтобы приобрести новый современный автомобиль, в большинстве случаев приходиться прибегать к услугам банков с их грабительскими процентами, или же пользоваться другими невыгодными источники займа недостающих денежных средств. Зачем же переплачивать, если сейчас компания Авто Просто предлагает уникальную программу приобретения авто в групах? Благодаря ей вы получаете новую машину, и выплачиваете ее стоимость небольшими взносами.