Чавунні печі для дачі - краса і функціональність

Той, хто є власником невеликої дачки і відвідує її час від часу, знає, що оптимальний варіант опалювальної системи - це чавунна піч, яка швидко і легко нагрівається дровами.

Це обумовлено хорошими характеристиками металу - чавуну: він має високу теплопровідність, довгий термін експлуатації, добре витримує високу температуру.

Почнемо з того, що будь-які чавунні вироби виготовляються методом лиття, тому вони мають велику вагу за рахунок товщини відлитого металу. Але це в свою чергу говорить про те, що вони прослужать довго, оскільки під дією полум’я і високих температур не зможуть прогоріти. У всякому разі, для цього необхідно багато років.

Крім того, грубки з чавуну мають ряд інших переваг:

- Чавунні печі можуть мати невеликі розміри. Ось чому для маленької дачі вони є оптимальним варіантом - адже їх можна встановити в будь-якому приміщенні.

- Презентабельний зовнішній вигляд. Сучасні чавунні печі відливаються з урахуванням художньої складової інтер’єру. І технологія дозволяє це зробити. Багато виробників покривають свої вироби жаростійкими емалями різних кольорів, так що вписати агрегат в необхідний для вас інтер’єр буде досить просто. Деякі дачні грубки доводиться облицьовувати. Особливо це стосується сталевих виробів. З чавунними немає необхідності це робити.

- Коефіцієнт корисної дії печей з чавуну складає 80-85%. Для дров’яних агрегатів це дуже непоганий результат, якщо згадати, що основна маса моделей з цієї категорії має ККД, що не перевищує 75% рубіж.

- Такі печі не вимагають установки фундаменту під них. Єдина умова - негорючий матеріал на підлозі. Наприклад, може бути покладений оцинкований або звичайний лист заліза. Крім того, ці опалювальні установки мобільні, так що їх можна переносити з кімнати в кімнату. Тут важливо, щоб в встановлюється приміщенні був змонтований димохід.

- Правильний вибір потужності дозволяє добитися максимально швидкого прогрівання будинку. Наприклад, середніх розмірів чавунна грубка може обігріти дачу з корисною площею до 150 м². Багато сучасних моделей оснащені приладами автоматики контролю і регулювання відбуваються всередині агрегату процесів. Особливо це відноситься до регулювання інтенсивності горіння дров. Це дозволяє, по-перше, економити паливо, а, по-друге, не боятися спалювання палива в нічний час, коли всі сплять, і ніхто не стежить за процесами в грубці.

- Особлива увага приділяється чавунним печей тривалого горіння. Це ідеальний варіант, в якому ідеально поєднуються економічний підхід до спалювання дров, оптимальний температурний режим і ефективна тепловіддача приладу.

- Якщо порівнювати опалювальні прилади на дровах з іншими виробами, то вони набагато нижчі за ціною, ніж точно такі ж, тільки викладені з цегли. У модельній лінійці сьогодні є пристрої, які можна одночасно використовувати для системи опалення і як вручений плити.

Єдине, на що слід звернути увагу - це невелике співвідношення інертності трьох видів печей. Чавунна піч для дачі нагрівається повільніше, ніж сталева, але у багато разів швидше, ніж цегляна. Теплову енергію вона віддає повільніше, ніж сталевий вид, але швидше, ніж цегляний.

Если вы желаете приобрести эффективный, и при этом достаточно эстетичный источник тепла для дома или дачи, советую купить печи-камины в KaminFF.com.ua - замечательные качественные изделия, способны украсить и создать неповторимую атмосферу изысканного домашнего уюта изделия!