Антибактеріальні вугільні рушники від Temkho

Активоване вугілля - речовина універсальна. Його приймають всередину в таблетках і порошках як всмоктуючий токсичні речовини ентеросорбент. Використовують в складі масок і скрабів для очищення шкіри ззовні.

У більш екзотичних варіантах - застосовують як добавку при виробництві сиру, виготовленні вугільно-чорних булочок для гамбургерів. А недавно в окремих європейських і американських закусочних навіть каву-латте з активованим вугіллям стали подавати: як напій з ефектом детоксикації та очищення організму, доступний для вживання практично “на ходу”.

Але засновники стартапу Temkho з Німеччини перевершили в креативності всі представлені вище варіанти. І запропонували до випуску, організувавши відповідну кампанію на сервісі Кікстартер, рушники з додаванням активованого вугілля в волокна тканини Charcoal towels.

Обраний для рушників склад матеріалу - 84% бавовни і 16% віскози, щільність - 430 гр / кв.м. М’які і пухнасті, трикотажної в’язки махрові рушники з просоченням активованим вугіллям добре переносять прання, зберігаючи антибактеріальний ефект. Вони пропонуються виключно в чорному кольорі, без малюнка або будь-яких інших варіантів декоративного оздоблення. І в чотирьох варіантах типорозміру: рушник для обличчя, рушник для рук, банний рушник, банне “простирадло”. При цьому ціна набору з трьох перших рушників при передзамовленні через кампанію на Кікстартері, з доставкою з листопада поточного року, починається з $ 38.  А прямо зараз в інтернет-магазині рolotentsa.com.ua можна недорого купити кухонні рушники, а також інший якісний домашній текстиль

В анонсі рушників розробники зробили акцент на те, як багато небезпечних бактерій накопичується на тканині звичайних рушників в процесі їх використання, і наскільки шкідливі можуть бути мікроби, інфекції і грибки, що збираються там.

Розробники відзначили, що активоване вугілля, для якого створено волокна тканини, легко впорається з цією проблемою як антибактеріальний засіб, роблячи тканину гарантовано безпечною в гігієнічному плані навіть при п’ятикратному використанні рушників до прання, при цьому повністю зберігаючи запах свіжості, і забезпечуючи відмінний баланс між поглинанням вологи при використанні рушника, і його сушінням після цього. Згідно з анонсом, рушник Charcoal towel висихає на третину швидше звичайного, без вугільної добавки.

Як зазначається в анонсі, місцем виготовлення антибактеріальних рушників з активованим вугіллям Charcoal towels стане один із заводів у В’єтнамі.