Коворкінг-центр в Португалії: як покращити офісний простір за допомогою 1000 рослин

Додавання зелених рослин в офіси не тільки оживляє сумний і неживий простір, але, як довели дослідження, підвищує продуктивність, знижує рівень стресу у співробітників і покращує обстановку в колективі. Іспанська фірма SelgasCano по-новому організувала коворкінговий оупен-спейс офіс в Лісабоні, додавши 1000 рослин різних сортів і розмірів, що дозволило створити приємну робочу атмосферу, зробити повітря чистішим і знизити рівень шуму.

Если вы ищите, где лучше всего купить мебель для офиса в Киеве, советую обратить внимание на выгодные предложения от компании PL-Мебель. В этих изделиях самым оптимальным образом сочетаются функциональность, эргономичность, долговечность, комфорт, современный привлекательный дизайн.

Коворкінговий офіс розташований в старовинній будівлі, будівництво якої датовано 1892 роком. Спочатку створена під ринок, вона все ще виконує свою функцію - на першому поверсі розташований великий супермаркет. А коворкінговий простір займає більше 3 500 квадратних метрів площі. Концепція проекту робить упор на створення більш «домашнього», комфорного відчуття. Для цього використовується велика різноманітність різних крісел, столів з зручними вигинами, ті ж рослини, що створюють ефект поділу простору між людьми.

Архітектор Люсія Кано пояснює концепцію оформлення простору, яка також включає системи обігріву та охолодження, як найбільш екологічний, дружній до людини офіс. L-подібний простір був розбитий на дві окремі зони: основний робочий простір і кафе-їдальня. Обидві області розроблені з урахуванням кардинально різних цілей. Перша зона повинна допомогти людям сконцентруватися на роботі, а друга - на відпочинку, розслабленні та спілкуванні, тому і їх дизайн абсолютно різний.

На додаток до робочого місця в оупен-спейс, відвідувачі мають доступ до приватних конференц-залів, кафе, бібліотеки, а також додаткову послугу розвезення, якою можна скористатися, щоб поїхати на пляж після роботи. Завдяки новим технологіям та зміни самої ідеї про робочий час, організація гнучких робочих просторів, що дозволяють знаходити баланс між тривалістю робочого дня і економічною доцільністю, стає все більш популярною у всьому світі.

Багато коворкінгових центрів пропонують знижки, встановлюють спортивне обладнання, стінки для скелелазіння, дитячі майданчики та ігрові консолі, щоб залучити нових учасників. Невідомо, як вони впораються з поливом всіх цих рослин, але для людей, яким подобається природа і необхідне подібне робоче місце, це стане справжньою знахідкою.