Розумне ліжко Sleep Number 360, створене для дбайливої турботи про здоровий сон

Кожного року на відомій всесвітній виставці інноваційних розробок CES представляються найрізноманітніші напрямки електроніки. Але саме в цьому році організаторами вперше була виділена категорія технологій сну. Якщо раніше основну масу пристроїв, які могли стежити за сном і аналізувати його якість становили фітнес-браслети і розумні годинники, то зараз стали з'являтися компанії, які повністю зосереджують свою увагу на допомозі людям в здоровому зануренні в цей такий улюблений всіма стан.

Найбільш яскравим представником цієї індустрії на погляд експертів є компанія Select Comfort, яка представила на CES 2017 розумне ліжко Sleep Number 360. Варто відзначити, що Select Comfort виробляють ліжка і матраци вже протягом 30 років. І додавати розумну начинку в свої продукти вони теж почали не вчора.

Все в почалося в 2012 році з співпраці з BAM Labs - першопрохідцем Кремнієвої долини в області розробки біометричних датчиків і технологій моніторингу сну. Уже в 2015 році Select Comfort повністю викупили BAM Labs і перейменували її в SleepIQ Labs. Однойменну назву отримала і технологія моніторингу та аналізу сну, реалізована в ліжках, що випускаються під торговою маркою Sleep Number. Нове ліжко Sleep Number 360 містить в собі всі сучасні розробки компанії і по праву зветься розумним.

По-перше, Sleep Number 360 автоматично адаптується під свого власника. Навіть якщо власника два, як правило це подружжя, воно може підлаштовуватися індивідуально під кожного. Це стосується в першу чергу зміни положення ліжка і його м’якості / жорсткості в залежності від зміни положення тіла під час сну. Це можливо завдяки спеціальному повітряному прошарку, розташованому між матрацом і саморегульованими механізмами.

По-друге, саморегулюючі механізми вибудовують комфортне положення ліжка для читання книг перед сном або для перегляду телевізора. Крім цього, під час самого сну воно автоматично піднімає верхню частину тулуба на 7 градусів, якщо датчики SenseIQ визначать, що сплячий почав хропіти. Але це стосується тільки здорових дорослих людей, у яких хропіння протікає в легкій формі і не є хронічним.

По-третє, нижня частина ліжка, в якій зазвичай розташовуються ноги, оснащена системою підігріву. Тепло ногам необхідно в першу чергу для того, щоб швидко заснути. Ну а під час сну тепло в області ніг забезпечить безперервність сну.

Крім усього перерахованого вище для ліжка розроблено спеціальний мобільний додаток. Так, Sleep Number 360 по Bluetooth підключається до смартфону. У додатку можна налаштовувати ліжко і переглядати дані про сон, його фази, ритм серцебиття, частоту дихання.

Ліжко також служить розумним будильників, який активується в момент знаходження в легкій фазі сну для більш комфортного пробудження. Аналізуючи дані програма надає рекомендації для поліпшення якості сну і привласнює оцінку його якості, яка теж називається SenseIQ.

До всього іншого технологія SenseIQ має відкритий API і її можна використовувати для спільної роботи з іншими додатками. Наприклад, додаток для фітнес-трекерів Fitbit вже має зв’язок з SenseIQ. Тому, в дні тренувань разом з браслетом Fitbit ліжко буде розуміти, що у тіла були фізичні навантаження і автоматично (або за бажанням власника) збільшувати м’якість ліжка під час сну.

Стильні, комфортні і довговічні італійські меблі по доступній вартості пропонує інтернет-магазин garrethome.com.ua, тут же пропонується якісна постільна білизна, шпалери на любий смак, і вишуканий декор для створення сучасного елегантного дизайну інтер’єру вашої домівки.