Вибираємо секційні гаражні ворота

На сьогоднішній день на ринку представлено широке розмаїття гаражних воріт різних форм і конструкцій. Якщо ви вирішили зупинити свій вибір на секційних гаражних воротах, то їх переваги для Вас очевидні, і отримати ви бажаєте, перш за все: надійність і зручність конструкції, компактність розміщення, хороші термоізоляційні властивості, сучасний лаконічний зовнішній вигляд і, звичайно ж, автоматичне керування.

здесь

Однак, далеко не всі виробники можуть порадувати вас відмінною якістю. Гаражні ворота - одна з тих речей, яку хотілося б купити один раз і надовго, а не розплачуватися за невірно прийняте рішення своїм часом, клопотами і фінансами.

Отже, як же правильно вибрати секційні гаражні ворота? На які характеристики звернути увагу в першу чергу? Які особливості необхідно врахувати? Наш невеликий лайфхак допоможе зробити ваш вибір більш легким і приємним.

Від воріт ми в першу чергу очікуємо міцності і надійності, тому при виборі гаражних секційних воріт уважно дивимося не тільки на їх зовнішній вигляд, але і вникаємо в технічні деталі.

Щільність пінополеуретанового наповнювача і товщина сталі

Основу будь-яких секційних воріт складають сендвіч-панелі на спеціальних петельних з’єднаннях. Це конструкція із сталевих листів з’єднаних між собою спеціальними замками в місцях примикання (утворюючим замкнутий контур) і теплоізоляційним наповнювачем зі спіненого поліуретану високої щільності (47 ... 49 кг / м³). Пінополеуретанове заповнення характеризує теплоізоляційні властивості воріт, також запобігає деформації сендвіч-панелі і виключає розшарування панелей при нагріванні на сонце, різкому опусканні воріт або ударі.

Також товщина сталі, використовуваної у виготовленні панелі повинна бути не нижче 0,7 мм. Напрямних і комплектуючих для побутової серії не нижче 1.5 мм для промислової 2мм. Ці показники відповідають за міцність ваших воріт, термін їх служби, стійкість до ударів і інших механічних пошкоджень, а також ефективну термо- і шумоізоляцію.

Умови експлуатації

Враховуйте середовище, в якому будуть використовуватися ворота. Наприклад, для воріт, які будуть встановлені на автомийці може знадобитися додаткове покриття (антикорозійні пакети). Те ж саме стосується і воріт, які будуть експлуатуватися для прибережних регіонів, або місцях, де можливі регулярні сильні пориви вітру. Також для воріт-входів в холодильні камери використовуються спеціальні сендвіч панелі товщиною 80 мм.

Герметизація

Зверніть увагу на цю характеристику ущільнювача секційних воріт. Вона визначає рівень теплоізоляції, стійкості до протягу, а також захисту вашого гаража від попадання всередину вологи і пилу. У сендвіч-панелі присутній спеціальний гумовий ущільнювач в нижній частині полотна, який завдяки спеціальній конструкції через кілька років можна поміняти на новий. Також спеціальні ущільнювачі використовуються знизу, зверху і з боків. При приляганні воріт до отвору створюють «повітряну подушку».

Стійкість до корозії

Ця характеристика має особливе значення, так як корозія може не тільки зіпсувати зовнішній вигляд, а й спричинити за собою необхідність ремонту механізму ваших воріт.

Безпечна експлуатація

Перед покупкою необхідно поцікавитися чи відповідають гаражні ворота вимогам стандартів безпеки відповідно до EN 12604, чи оснащені системою захисту від защемлення пальців рухливими частинами полотна.

Комфорт

Можливість додаткового входу в гараж через хвіртку, автоматика з пультом дистанційного керування, вентиляційні решітки, вікна, лаз для домашньої тварини, - ці та інші опції, надані виробником гаражних воріт, не просто враховують ваші індивідуальні потреби, а й дають таке важливе відчуття комфорту. Також при виборі воріт, зверніть увагу на те, що в будь-яку конструкцію можна врізати вікна, або зробити одну з панелей панорамною. Це дасть значну економію світла в денний час!

Дизайн

Якщо ваші гаражні ворота знаходяться поруч з фасадом будинку або ж виходять безпосередньо на проїжджу частину, важливо зберегти єдиний архітектурний стиль вашого житла. З цієї причини бажано дотримуватися єдиної колірної і стилістичної концепції. Благо, широкий вибір кольорів та фактур панелей секційних воріт дозволяє це зробити.