Контроль за магазинними стелажами довірили роботу

Ми вже не раз розповідали про різноманітні концептуальні ідеї магазинів майбутнього з їхньою "смартизацією", "діджиталізацією" і іншими високотехнологічними наворотами. А ось і чергова розробка у цій сфері: Simple Robotics, молодий стартап Америки, нещодавно представив робота Tally. Головна його спеціалізація - інспектування полиць з продукцією в супермаркетах.

Робот вміє сканувати стелажі супермаркетів, виявляючи відсутність товару на своїх місцях. Ситуація, коли неможливо знайти товар на полиці, викликає незручності у клієнтів.

Новий робот для рітейлу може гарантувати, що клієнт ніколи не піде з магазину з порожніми руками. Робот рухається згідно з внесеними маршрутами по проходах супермаркету і автоматично записує, на які полки необхідно викласти товар. Робот, розроблений стартап компанією «Simbe Robotics», є спробою автоматизувати деякі рутинні роботи, які відбуваються в мільйонах складів і роздрібних магазинів. Це також приклад того, як роботи і штучний інтелект будуть частково замінювати функції і роботу персоналу.

Поповнення торгових полиць є простим, але надзвичайно важливим завданням для рітейлу. Згідно зі звітом аналітичної компанії «IHL Services», мільярди доларів втрачає роздріб щороку через те, що продукти відсутні або перебувають не на своїх місцях в торгових точках. У великому магазині на це витрачаються щотижня сотні годин на перевірку всіх полиць вручну.

Бред Боголея генеральний директор і співзасновник компанії «Simbe Robotics» говорить, що його робот може сканувати прилавки невеликого магазину приблизно за годину. Для великих гіпермаркетів ритейлеру може знадобитися кілька роботів для інспектування прилавків. Глава стартапу додав, що вже один великий ритейлер тестує робота Tally.

Робот автоматично пересувається по магазину, здійснюючи перевірку наявності товарів на полицях і правильність зазначених цінників. Tally має колісну платформу і обладнаний чотирма камерами, які сканують прилавки по обидва боки, захоплюючи висоту до 2,4 метрів. Робот для орієнтування використовує карту магазину, а полки він порівнює з планограммою викладки товарів, використовуючи їх як зразки. Отримані дані з робота переносяться на сервер, де аналізуються і переводяться в безпосередні завдання для персоналу торгового залу.


Використання Tally в невеликих супермаркетах і торгових центрах неймовірно важливе, оскільки інспекційні роботи він виконує в рази швидше людини, причому успішно обходить перешкоди, не заважає ні персоналу, ні відвідувачам торгових закладі..Щоб перевірити стелажі в супермаркеті середнього розміру, Tally необхідно близько години. Для роботи у великому магазині кілька роботів об’єднуються в систему, яку координує єдиний сервер.

По посиланню torgoblad.com.ua/стеллажи/металлические ви зможете ознайомитись з продукцією компанії «Торг Облад», а саме - сучасними функціональними металічними стелажами, прилавками, вітринами, і іншим ефективним торгівельним обладнанням.