В Індії почав курсувати потяг на сонячних батареях

Новий потяг днями офіційно введений в експлуатацію міністром залізниць Індії Шрі Суреш Прабху Прабхакара. Особливістю даного транспортного засобу є те, що дахи шести його вагонів покриті сонячними панелями, щоб задовольнити потреби електросистем за допомогою чистої енергії. Сам потяг дизельний, але всі споживачі електричного струму на ньому живляться від сонячних батарей.

Проект є частиною зусиль Міністерства індійських залізниць щодо зменшення шкідливих вихлопів від дизельних поїздів. Плани міністерства включають в себе будівництво п’яти 1000 МВт сонячних електростанцій протягом найближчих 5 років, виробництво і реалізація по доступним цінам сонячних електростанцій для дому, а також використання біопалива, енергії вітру, і систем рециркуляції води.

Сонячні батареї на поїзді DEMU зберігатимуть енергію сонячних променів, витрачаючи на акумулятори ємністю 120 Ач для зменшення витрат дизельного палива на виробництво електроенергії для освітлення, відкривання дверей, функціонування табло інформації для пасажирів і так далі.

Кожен вагон покритий 16 фотоелектричними панелями потужністю 300 Вт кожна. Можливість збереження невикористаної енергії в акумуляторі батареї дозволяє електросистемі потяга працювати в нічний час без використання дизельного електрогенератора.

Незважаючи на те, що в рух поїзд призводить дизельний двигун, сонячна енергія дозволить щорічно економити до 21 тисячі літрів дизельного палива на рік, що в грошовому вираженні складе 20 тис доларів. А якщо перевести на такий вид палива всі потяги (їх в Індії близько 11 тисяч), то за 10 років експлуатації вигода складе приблизно 6,3 млрд. доларів!

Система сонячних батарей на даху повинна генерувати близько 7 200 кіловат енергії в рік, це компенсує 9 тонн викидів вуглецю в рік. В ході випробувань була вироблена певна технологія монтування сонячних панелей для того, щоб зменшити опір повітря, що, в свою чергу, призводить до зменшення витрати рідкого палива.

Так як випробування поїзда на сонячних батареях були визнані успішними, було прийнято рішення в найближчі півроку встановити такі батареї ще як мінімум на 24 одиницях рухомого складу в районі Калькутти і нарощувати цей показник в майбутньому.

Щорічно послугами залізниці Індії користується 23 мільйони чоловік. Вона налічує 66 687 кілометрів шляхів, будучи найбільшою залізницею в Азії і четвертою за величиною в світі.

Потяги на сонячних батареях - це лише частина зеленої революції в країні, яка за останні десятиліття стала забрудненої країною в світі.

До речі, отримати консультацію або купити обладнання для сонячної електростанції можна в компанії ЕКО ЕНЕРГІЯ ® за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Гетьмана Мазепи, 72.