Тонкощі вибору замовника для написання дипломної роботи

На останньому курсі вузу студенти часто зіштовхуються з ситуацією, коли часу для написання дипломного проекту катастрофічно не вистачає. У ситуації цейтноту вони починають гарячково шукати, хто б за них це зробив. І вибирати компанію потрібно ретельно, щоб дипломна робота в підсумку була успішно захищена, а гроші не викинуті даремно.

На що звертати увагу при виборі компанії

Спочатку можна запитати друзів і близьких, чи замовляли вони для себе якісь роботи, і як успішно потім її здали. Якщо вони порекомендують конкретну організацію, значить, проблема пошуку відпадає. Але бувають ситуації, коли випускник з якихось причин не бажає, щоб інші знали про це. Тоді потрібно самостійно шукати і відсівати ненадійні компанії.

Перш за все, потрібно зайти в інтернет і знайти реальні відгуки про тих, кому планується доручити цю важливу справу. Після цього ознайомитися з умовами та методами роботи обраної компанії. Якщо співробітники готові за смішні гроші надати готовий дипломний проект, це буде означати лише одне: замовник отримає тисячі разів завантажену роботу, зміст якої його викладач давно знає. І захистити такий проект буде неможливо, а час уже буде втрачено. Солідні виконавці завжди беруть передоплату, так як на ці гроші їм доводиться купувати літературу, необхідну для якісного написання роботи.

Перед тим, як підписати договір на надання послуг, потрібно поцікавитися, як давно в цьому сегменті ринку працює дана організація. Чим термін більший, тим надійність вища. Зазвичай в серйозних організаціях з написання дипломних та інших наукових робіт, таких як referat.kiev.ua співробітники є викладачами вузів, які мають вчений ступінь. І вони завжди уважно підходять до роботи, дізнаються всі тонкощі проекту, готові взяти вже наявні матеріали і результати практики чи інші документи у студента. На базі його розробок вони проект виконають так, як потрібно.


Куди звертатися не слід

Краще не мати справи з тими, хто пише відразу все, що завгодно. У автора повинна бути певна спеціалізація, не тільки по тематиці, але і по вузах. Бувають випадки коли виконавці не видають письмовий договір про надання послуг з прописаними пунктами про доопрацювання. У такому випадку кожне повернення може спричинити за собою додаткову оплату, в результаті робота потягне в крупну суму грошей. Гарантія внесення поправок повинна мати певний строк, і краще, якщо цей термін перевищує час, що залишився до захисту час.

Зв’язуватися з друзями або однокурсниками також недоцільно, бо вони самі не можуть знати всіх тонкощів написання проекту.

У компанії-виконавця повинен бути офіс, якщо його немає, а зустрітися пропонують в метро або в парку на лавці, з ними краще справи не мати. У цій ситуації високий ризик обману, коли гроші візьмуть, а робота для захисту буде непридатна. Звернутися з претензіями буде нікуди, і гроші повернути буде неможливо.