Дерево-шкіра: дивовижне поєднання для реалізації ексклюзивного інтер’єрного рішення

Композитний матеріал може урізноманітнити звичний вигляд квартир. Так вирішила міланська компанія і створила тривимірне трикутне планування з використанням шкіри та дерева, які об'єднують міцність і красу деревини і еластичність текстильних виробів. В оформленні тривимірного простору були використані трикутні плитки з фінської берези і прошарку з нейлону і полімерної сітки.

Дерево-шкіра - податливий матеріал, з яким легко працювати без всяких складних допоміжних структур, а трикутні деталі, незважаючи на свою простоту, утворюють химерні візерунки. В цілому, дизайн виглядає сучасним і здатний адаптуватися в різні форми.

Згідно видання Wired, першими, хто придумав таке незвичайне поєднання, стали Giulio Masotti і Gianluca Lo Presti в рамках відкритого конкурсу проектів у 2014 році, який проходив в Монреалі. За словами Masotti, дерево-шкіра було створено завдяки пошуку рішення, яке могло б дозволити створювати складні фігури і форми на основі чогось звичного, простого.

Поєднання дерево-шкіра може бути виконано не тільки у вигляді трикутників, але і як моделі, листи або рулони, які можна сформувати в одну безшовну поверхню. Сам процес виготовлення - ключ до створення нових візерунків: можна змінити товщину дерева або зробити нерівні трикутники.

Не так давно дизайнери почали співпрацювати з MIT’s Self-Assembly Lab. Спільний проект перевершив всі очікування: поєднання успішно увійшло в деякі моделі меблів. Причому композитний матеріал не тільки ідеально вписався в стиль виробів, але і показав себе з практичною боку: його дуже просто чистити, і він відмінно пристосований до багаторазового використання.

Зараз складно сказати, яке місце займе дерево-шкіра в дизайні майбутнього. Ясно одне - використання цього поєднання гарантує створення естетичного і незвичайного виду, як у внутрішньому інтер’єрі, так і в оформленні фасадів.

Дерево - один из лучших материалов для создания красивого, изысканного и комфортного интерьера. А на сайте https://legko.com/blog/p/derevo-v-interere вы сможете оценить замечательные дизайнерские идеи с использованием деревяных колонн, потолков, стен, перегородок, мебели, а также воспользоваться уникальной услугой создания дизайна интерьера онлайн.